Vujoševića detalji dijele od klupe BiH

Objavljeno: 22. 3. 2017 u 12:39h

Kako sada stvari stoje, novi selektor reprezentacije BiH biće Duško Vujošević.

Sadašnji trener Limoža rekao je za “Mocartsport” da su pregovori u toku, ali da ništa nije završeno, jer je potrebno da se utvrde detalji.

“Tačno je da su pregovori u toku, ali nije još sve gotovo. Ima nekih naznaka da će biti uspješno finalizovani, ali je potrebno da se utvrde detalji. Ovog momenta mi možda i više odgovara posao koji nije cjelogodišnji kao što je selektorska funkcija”, rekao je Vujošević.

Iskusni stručnjak dobro je upoznat sa igračkim kadrom koji bi imao na raspolaganju, a prve utakmice koje očekuju BiH su one iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini koje je na rasporedu 2019. godine, a ti mečevi su na programu tek u avgustu naredne godine.

“Ako budemo imali dobru logistiku, prije svega da se odazovu svi igrači koji bi mogli da igraju za reprezentaciju i ako nam se obezbjede dobri uslovi za rad, tu bi mogla da se napravi neka dobra priča”, dodao je Vujošević.

Iz KS BiH demantuju da je Vujošević blizu promocije, ali je tačno da se pregovara s njim. Do sada su bili samo telefonski razgovori i u četvrtak će stvari biti dosta izvjesnije.

“Ne znam odakle medijima da je stvar gotova. Četiri kandidata su u opticaju i moramo da znamo koje uslove traže. Što se tiče Vujoševića, ponudili su nam ga njegovi zastupnici (op. a. agencija “Beobasket”) i zatim smo stupili u kontakt sa njim da vidimo da li je zainteresovan. Rekao je da jeste i tek sada treba da konkretizujemo priču i vidimo da li smo u stanju da ispunimo njegove uslove, to jest da li ga možemo platiti”, istakao je potpredsjednik UO Sejo Bukva.

Čelnici Saveza otputovaće u Francusku gdje će se sastati sa Vujoševićem i ukoliko pristanu na uslove, odnosno finansijske zahtjeve trenera Limoža, košarkaši BiH dobiće novog selektora u liku najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana.

Vodio SCG i Crnu Goru

Duško Vujošević nije bez selektorskog iskustva, jer je 2003. godine vodio selekciju Srbije i Crne Gore koja je na Evropskom prvenstvu u Švedskoj zauzela šesto mjesto. Takođe, od 2007. do 2010. godine bio je selektor Crne Gore sa kojom je izborio plasman na kontinentalno takmičenje. Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije bio je šampion Evrope 1988, te zauzeo četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 1991. godine.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vujosevica-detalji-dijele-od-klupe-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot