Vehabije u Srpskoj locirane od Prnjavora do Bijeljine

Objavljeno: 22. 3. 2017 u 16:01h

U Republici Srpskoj vehabije su locirane na području Prnjavora, Teslića, Kotor Varoša, Banjaluke, Doboja i Bijeljine, navodi se u povjerljivom izvještaju bezbjednosnih službi Srpske, u koji je uvid imao “Euroblic”.

Pozivajući se na izvještaj koji je prošle godine dostavljen MUP-u Srpske, list navodi da su posebno bezbjednosno interesantne ilegalne vehbijske zajednice koje su osnovane u rubnim opštinama u Republici Srpskoj.

Vehabije su locirane u naseljima Lišnja i Donja Mravica kod Prnjavora, teslićkom selu Kamenica, Novoseliji i Vrbanji kod Banjaluke, Šipragama kod Kotor Varoša, Kotorskom kod Doboja i bijeljinskom naselju Janja, piše “Euroblic”.

U izvještaju se navodi da pristalice radikalnih islamističkih pokreta u BiH diverzantsko-terorističku obuku u najstrožoj tajnosti obavljaju u vehabijskoj komuni u naselju Debeljak, na područiju opštine Cazin, kao i u širem rejonu sela Brezičani, na području opštine Donji Vakuf.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić kaže da nadležne bezbjednosne službe na nivou BiH posjeduju podatke o postojanju velikog broja vehabijskih komuna, koji se gotovo podudaraju sa podacima kojima raspolaže MUP Srpske.

On tvrdi da nema dokaza o formiranju tajnih centara za obuku terorista na području opština Donji Vakuf i Cazin.

“Ono što sigurno znam jeste da u posljednjih godinu i po dana nismo imali nijedan odlazak državljana BiH na strana ratišta, kao i to da smo procesuirali sve one koji su se vratili u BiH iz Sirije i Iraka”, naveo je Mektić.

U Agenciji za istrage i zaštitu BiH kažu da ne posjeduju informacije o postojanju tajnih kampova za terorističku obuku u pojedinim opštinama u Federaciji BiH.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vehabije-u-srpskoj-locirane-od-prnjavora-do-bijeljine/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot