Radnicima “Šuma RS” u Sokocu smanjene plate za 100 KM

Objavljeno: 22. 3. 2017 u 14:51h

Uprava javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” a. d. Sokolac, ovih dana je jednostrano, bez dogovora i saglasnosti sa Sindikatom, smanjila primanja svim zaposlenim u ovom preduzeću za 100 KM, osim onima koji imaju ugovorene plate.

Takođe, bez saglasnosti radnika i Sindikata, uprava preduzeća, provodeći samovolju aktuelnog direktora, jednostrano je, na štetu radnika, promjenila Pravilnik o radu koji je usvojen 28. decembra prošle godine, tvrde iz sindikata ovog javnog preduzeća.

“Direktor Risto Marić, kršeći Konvencije međunarodne organizacije rada o slobodi sindikalnog organizovanja i djelovanja,  nastoji da osnuje, paralelno, svoj ‘žuti sindikat’ u preduzeću, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo i gnjev radnika”, navode sindikalci.

Strpljenje zaposlenih je, kako dodaju, na izmaku i počeće masovni protesti radnika odmah kada budu upoznati o ovim odlukama.

U preduzeću “Šume RS” zaposlen je 4.781 radnik, a za plate se izdvoji 69 miliona KM.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/radnicima-suma-rs-u-sokocu-smanjene-plate-za-100-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])