Rokfeler preminuo u 102. godini

Objavljeno: 20. 3. 2017 u 18:04h

Milijareder Dejvid Rokfeler preminuo je danas u 102. godini u Njujorku, javila je agencija AP.

On je umro od srčanog zastoja u snu u kući u mjestu Pokantiko Hils.

Rokfeler je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, ali je i jedan od namoćnijih koji je nekoliko puta objavio da upravo on stoji iza novog svjetskog poretka.

Prema podacima časopisa Forbes, vrijednost njegove imovine je oko dvije milijarde dolara.

Rođen je 12. juna 1915. godine u Njujorku, i najmlađi je od šest sinova Džona Rokfelera Mlađeg, sina Džona D. Rokfelera seniora, osnivača naftne kompanije „Standard oil“.

Njegova porodica svoje bogatstvo duguje upravo ovoj kompaniji, koja je zbog protivzakonitog stvaranja monopola 1911. godine, odlukom vlasti SAD, bila prisilno podijeljena na 34 kompanije.

Dejvid Rokfeler je hazarski Jevrej i bio je najstariji živi predvodnik svog hazarskog plemena Rokfeler.

Godine 1954. pokrenuo je Bilderberg grupu, gdje do danas neprikosnoveno odlučuje o pozivanju novih članova, a 1973. godine osnovao je Trilateralnu komisiju. Uticaj tih udruženja na svjetska kretanja je velik, ali ne do kraja prepoznatljiv.

Za svoj 100. rođendan 2015. godine, poklonio je državi Mejn više od 2.000 hektara zemlje pored nacionalnog parka.

Prije dvije godine izvršio je šestu transplataciju srca, što je bilo sedmo srce sa kojim je živio od svog rođenja. Tada je rekao da ima namjeru živjeti 200 godina.

On je prvu transplantaciju imao 1976. godine nakon saobraćajne nesreće, što je dovelo do toga da pretrpi srčani udar. Operisan je 24 časa kasnije, a svega nedjelju poslije toga ustao je i otišao na džoging.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rokfeler-preminuo-u-102-godini/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot