Bužim: Više hiljada oprostilo se od tragično preminule djevojčice Emine Šekić (Foto)

Objavljeno: 19. 3. 2017 u 09:57h

Više hiljada ljudi okupilo se juče na mjesnom groblju Mrazovo – Šekići, gdje je klanjana dženaza 14-godišnjoj Emini Šekić, učenici osmog razreda, koja je preminula juče nakon što joj je iznenada pozlilo.

Djevojčica, ćerka Sulejmana i Zemine Šekić iz bužimskog naselja Mrazovac, preminula je u Domu zdravlja Bužim u ranim jutarnjim satima i pored nastojanja dežurnog ljekara te zdravstvene ustanove da je reanimira.

Vijest o njenoj preranoj smrti juče je potresla sve stanovnike Bužima, dok je  redovna nastava u centralnoj i svim područnim školama obustavljena.

Brojni građani Bužima putem društvenih mreža upućivali su poruke nevjerice i saučešća njenoj porodici.

Ipak, sve je najviše pogodio status Emininog brata Aida.

“Bila si bratu radost, svjetlo na kraju tunela. Ali, nažalost to svjetlo se ugasilo. Mrzili smo rastanke, a Allah nam dao iskušenje i veći rastanak. Svjestan sam da smo svi Allahovi i da mu se vraćamo. Ali nisam i nikad neću biti svjestan da si me ovako rano napustila. Nikad neću zaboraviti majkine riječi “Otvori oči Minči moja i pogledaj me jos jednom”. Nikad neću zaboraviti tvoj osmijeh i tvoju milost. Ti si nasa Džennetska ptica. Znam da ćes me čekati tamo, a ja kad dodjem prvo ću tebe tražiti, jer nisam te se nagledao. Nisam se napričao s tobom. Ostao sam te željan. Molim dragog Allaha da ti podari obećanu nagradu i molim dragog Allaha da našim roditeljima da sabura. Amin. Sad i zauvijek, voli te tvoj brat “- napisao je Aid na svom Facebook profilu.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/buzim-vise-hiljada-oprostilo-se-od-tragicno-preminule-djevojcice-emine-sekic-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot