Danas toplo i umjereno oblačno

Objavljeno: 17. 3. 2017 u 11:23h

U BiH danas će biti biti sunčano uz umjerenu oblačnost, sa temperaturom do 21 stepen Celzijusov. Vjetar će biti slab, južnih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na putevima ovog jutra saobraća se uz povoljne uslove za vožnju, a nema zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se zbog sanacionih radova saobraća usporeno, uz izmijenjen režim vožnje i obavezno poštivanje privremene signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Vršani-Bijeljina biće izvođeni radovi na uređenju bankina.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Ugljevička Obrijež saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom od sedam do 17 časova.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na dionici Gradiška-Čatrnja, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se od sedam do 17 časova odvija jednom trakom.

Zbog deminerskih radova, saobraćaj se privremeno obustavlja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom u vremenu od sedam do 16 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. U vremenu od osam do 16 časova saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od devet do 10 i od 14 do 17 časova.

Radovi su u toku na dionici magistralnog puta Prijedor-Šargovac, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

U toku je izgradnja vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, zbog čega je petlja “Mahovljani” zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje u vremenu od 23 do pet časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor u mjestu Naseobina Lišnja i Puraći, te lokalitetu Đokin potok.

Izmjene u odvijanju saobraćaja najavljene su u periodu od sedam do 19 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, na području Prnjavorske petlje.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog završnih radova na mostu preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federacije BiH kolovozi su suvi, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Od osam do 170 časova najavljeni su radovi u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta Olovo-Kladanj, pa će se saobraćaj odvijati usporeno, jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica kod tunela Igman i Kakanj-Zenica jug u mjestu Donji Tičići, kao i na magistralnom putu Simin Han-Priboj na lokalitetu Banj Brdo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/danas-toplo-i-umjereno-oblacno/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot