BiH i Republika Srpska treba da tuže Hrvatsku za agresiju

Objavljeno: 17. 3. 2017 u 15:26h

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo smatra da BiH i Republike Srpska treba da tuže Hrvatsku za agresiju u proteklom ratu, za ubijanje civilnog stanovništva i pričinjenu materijalnu štetu.

“Na tome treba da rade nadležne institucije Republike Srpske i BiH, a opštine će dati doprinos obezbjeđenjem neophodnih dokaza”, rekao je Bundalo.

On je istakao da je opština Kostajnica pretrpjela najteža razaranja i imala civilne žrtve tokom agresije hrvatskih snaga na opštine u dolini rijeke Une 1995. godine.

“U pokušaju da se pripreme za prelazak rijeke Une 18. i 19. septembra 1995. godine regularna vojska Hrvatske žestoko je granatirala područje naše opštine pri čemu je šest civila ubijeno, a 18 ranjeno i pričinjena ogromna materijalna šteta na infrastrukturnim, privrednim i stambenim objektima”, naveo je Bundalo.

Prema njegovim riječima, opštinska komisija je neposredno nakon ovog napada procijenila da materijalna šteta iznosi 34 miliona tadašnjih njemačkih maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih-i-republika-srpska-treba-da-tuze-hrvatsku-za-agresiju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot