Ovih pet polovnjaka su najskuplji u BiH (Foto)

Objavljeno: 13. 3. 2017 u 12:02h

Pet nezvanično najskupljih polovnih automobila, koji se prodaju u Republici Srpskoj i BiH, ukupno koštaju nešto više od 1,1 milion KM!

Trenutno najskuplji je luksuzni Mercedesov terenac, model “G 63 AMG”, koji čeka kupca u jednom autosalonu u Ljubuškom za “samo” 265 000 KM sa PDV-om.

Mercedes „G 63 AMG“

Ovaj automobil je star dvije godine i ima benzinski motor sa 544 konjske snage.

Na drugom mjestu je limuzina „Hamer H2“. Duga je 11 metara, ima čak 22 sjedišta i stoji 245 000 KM.

Limuzina „Hamer H2“

Prema riječima prodavca, ovo vozilo, teško pet tona je “mala tvornica novca” i uglavnom služi za iznajmljivanje za vjenčanja i poslovna putovanja.

“Prodajem je zato što kupujem istu takvu, ali novu. Cijena iznajmljivanja za svadbe je 1000 evra (oko 2 000 KM), a u to su uključeni vožnja, prikladno odjeven vozač i korištenje mini bara”, naveo je prodavac.

Automobil BMW “730 D x-drive Steptronic M-optic”, koga pokreće dizelski motor sa 265 konjskih snaga, u jednom autosalonu u Derventi košta 229 000 KM sa PDV-om.

BMW „730 D x-drive Steptronic M-optic“

Za to vrijeme, četvrti najskuplji polovnjak u BiH je Mercedesov terenac “GLE 350d 4 Matic Coupe” (2016. godina proizvodnje). Prodaje se u Banjaluci za 188 000 KM, a ima dizelski motor sa 258 konjskih snaga.

Mercedes „GLE 350d 4 Matic Coupe“

Peti je Mercedes “S 350 d L 4 Matic Proven Exclusiviti”. Prodavac iz Živinica ga na najpopularnijem internet oglasniku u BiH, nudi po cijeni od 181 000 KM, a automobil pokreće dizel motor sa 258 konjskih snaga, koji omogućava brzinu od 250 kilometara na čas.

Mercedes „S 350 d L 4 Matic Proven Exclusiviti“

Podsjećamo, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje u BiH su lani uvezena 67 834 polovna i nova automobila, vrijedna više od 759 miliona KM.

Prošle godine su ukupno uvezena 56 873 polovnjaka, a najskuplji polovni/novi automobil je bio Mercedes “AMG GLE 63 S” od 235 000 KM.

Na uvoz polovnjaka iz Evropske unije (EU) od 2013. godine ne plaća se carina, već samo PDV od 17 odsto, i to ako uvoznik dokaže da je riječ o vozilu koje ima porijeklo iz države članice EU.

Izvor: srpskacafe.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/ovih-pet-polovnjaka-su-najskuplji-u-bih-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot