Knjiga Neleta Karajlića promovisana u Prnjavoru: Preživjeće narodi koji zadrže kulturu

Objavljeno: 13. 3. 2017 u 12:59h

Autobiografija Dr Neleta Karajlića “Fajront u Sarajevu” predstavljena je čitaocima u Prnjavoru, a brojni poštovaoci djela ovog svestranog stvaraoca prisustvovali su zanimljivoj promociji.

“Knjiga obuhvata period od mog rođenja do početka rata u bivšoj Jugoslaviji i mog odlaska iz Sarajeva u Beograd. Za veliki uspjeh kod čitalaca zaslužni su neki mitovi koje ona u sebi sadrži. To su mitovi kojih se rado sjećamo i koje bismo rado vratili nazad”, rekao je Karajlić na promociji održanoj u prnjavorskom Domu kulture.

Osnivač, kompozitor, tekstopisac i frontmen rok grupe “Zabranjeno pušenje” još jednom je dokazao da zna da zainteresuje publiku kako svojim djelima, tako i javnim nastupom.

Karajlić smatra da će u narednih 100 godina preživjeti narod koji bude zadržao svoju kulturu.

“Upravo to je razlog zašto držim ovakve promocije u saradnji sa “Pozitivnom Srpskom”, odnosno činjenica da sam u malim ljudima u Republici Srpskoj prepoznao ekipu koja je spremna da žrtvuje sebe za jednu takvu akciju, jer su prepoznali da je kultura ta koja će nas održati, a ne materijalno bogatstvo”, ističe Karajlić.

Njegova autobiografija doživjela je veliki uspjeh od kada je objavljena prije nekoliko godina, a o popularnosti ove knjige najbolje govori više izdanja.

“Za popularnost “Fajronta” kriv je fenomen grada Sarajeva koji nije imao ni u jednom segmentu predispoziciju da postane omiljen u bivšoj Jugoslaviji, a to je postao. Zatim fenomen magičnih osamdesetih koje pamtimo kao da su bile neko zlatno doba, pa Jugoslavija u kojoj smo imali mnogo više prostora i vazduha da dišemo, rokenrol koji je bio vrsta religije u tom vremenu, a u sklopu s tim i “Zabranjeno pušenje” i “Top lista nadrealista” kao najveći humoristički projekat u Jugi”, ocijenio je Karajlić.

Promociju knjige u Prnjavoru organizovao je pokret “Pozitivna Srpska”.

Štivo za studente

“Knjiga “Fajront u Sarajevu” je na katedri za istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu uzeta kao relevantno štivo, što mi je bilo najdraže. Profesori su u njoj prepoznali štivo koje studenti treba da čitaju”, kaže Nele Karajlić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/knjiga-neleta-karajlica-promovisana-u-prnjavoru-prezivjece-narodi-koji-zadrze-kulturu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot