Kad profesorka “očita bukvicu” lokalnom zvaničniku (Video)

Objavljeno: 13. 3. 2017 u 14:14h

Na konferenciji za novinare premijera Tuzlanskog kantona Bega Gutića došlo je do verbalnog sukoba.

Na prozivke tog funkcionera da je profesorka Univerziteta u Tuzli Amela Begić došla na to mjesto preko političke pozicije i kao supruga Zlatana Begića, profesorka je oštro reagovala.

Inače, Gutić nije znao da se ona nalazila u sali.

“Ja sam Amela Begić, ta kojoj vi pokušavate da stvorite ljagu. Premijeru, ne dozvoljavam vam. Ja sam se na konkurs na Univerzitetu prijavila 2013. godine. Konkurs je trajao rekordnih godinu i po. Nakon niza tužbi i slanja inspekcija to nije sprečavalo rektora Envera Halilovića da kandidate sa nižim referencama ubaci u nastavu. Ja sam autor pet udžbenika iz kojih djeca uče, magistrirala sam i doktorirala na Univerzitetu u Sarajevu“, rekla je ona i tražila Gutićevo izvinjenje.

Inače, Gutić je tom prilikom spomenuo i zaposlenje ćerke prorektora Bahrije Šarića, a prije nekoliko dana on se potukao sa vršiocem dužnosti dekana Mašinskog fakulteta u Tuzli Denijalom Sprečićem, koji je lakše povrijeđen u sukobu.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kad-profesorka-ocita-bukvicu-lokalnom-zvanicniku-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])