Građani se žale na kobni pružni prelaz

Objavljeno: 13. 3. 2017 u 20:31h

Udesi su česti, a gledamo i kako voz odnosi auta dok putnici iskaču, pričaju mještani Stanova, koji su u jučerašnjem sudaru na pružnom prelazu izgubili troje komšija.

Policija međutim osim te nesreće, u evidenciji proteklih desetak godina ima još jednu, sa teškim povredama iz maja prošle godine. Za Željeznice prelaz je obezbijeđen u skladu sa propisima, ali mještani se žale na lošu preglednost.

„Ovdje budu parkirani kamioni i trebam izaći iz auta da vidim možemo li proći. Crijepove odavde i zgrade sve treba pomaketi bar pet metara“, rekao je  Mario Ninković.

„Ukoliko je magla i tama nemoguće je primijetiti voz, a neshvatljivo je da je prelaz pruge neoznačen svjetlosnim signalima. Ajde i ako nema rampa, ali svjetlosni signal je neminovan“, kazao je  Milić Petković.

Uz prugu su drveni objekat, pored naslaga crijepa pružni pojas služi i kao parking. Na oko pet metara do pruge, pregled je danas bio dobar. Na prvi pogled tako se čini i saobraćajnim stručnjacima. Obišli su lice mjesta, a tek kada prikupe sve podatke, znaće da li je i gdje bilo propusta.

„Ono što na samom pružnom prelazu treba biti obezbijeđeno je trougao preglednosti. Samim vizuelnim pregeldmom ne može se zaključiti da li je trougao obezbijeđen. U svakom slučaju ćemo provjeriti”, rekao je Milija Radović iz Agencije za bezbijednist saobraćaja RS.

Relacija od magistralnog puta do prelaza je kratka, vozila mu se  približavaju sporije i lakše uočavaju voz, što je prednost kaže Radović. Broj i učestalost udesa, gustina saobraćaja i još  brojni faktori, objašnjava, određuju kada se nivo bezbijednosti povećava. To je u nadležnosti Željeznica iz kojih u narednim danima obećavaju odgovor. Za mještane, saobraćaj je gust, svi imaju auta i zato su kažu tražili rampu. Troje članova porodice Đedovac sutra će biti sahranjeni na mjesnom groblju u Stanovima, a na području Doboja sutra je dan žalosti.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gradani-se-zale-na-kobni-pruzni-prelaz/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])