Edmund namučio Đokovića, ali ga nije zaustavio

Objavljeno: 13. 3. 2017 u 10:23h

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu pobjedom nad Britancem Kajlom Edmundom u dva seta, sa 6:4, 7:6(5).

Srpski teniser je uz dosta muke nastavio seriju pobjeda u Kaliforniji gdje je trijumfovao u prethodne tri sezone.

Drugi teniser svijeta ni ovaj put nije blistao, dosta je oscilirao, poslije nekoliko sjajnih poteza pravio bi nekarakteristične greške, dozvoljavao rivalu da se vrati u igru, te samo na momente podsjećao na svoje najdominantnije trenutke.

Novak je imao velikih problema sa 46. teniserom svijeta iz Britanije, iako je relativno rutinski dobio prvi set brejkom već u uvodnom gemu. To nije pokolebalo Britanca koji je odigrao možda i najbolji set u svojoj karijeri, fantastično pogađao i forhende i bekhende, uz izuzetan ritern, pa je dva puta oduzeo servis Srbinu.

Ti Edmundovi brejkovi kao da su budili Đokovića iz letargije i terali ga da se kreće na svom vrhunskom nivou i iz odbrane uzvraća kontranapadom, pa je uspio oba puta da se vrati u egal, drugi put poslije 2:5, a onda najviše na iskustvo slomi rivala u taj-brejku za konačnu pobjedu.

Đokovića u narednoj rundi čeka novi duel sa Huanom Martinom del Potrom, koga je nedavno savladao u Akapulku.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/edmund-namucio-dokovica-ali-ga-nije-zaustavio/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot