Hercegovac Radovan Parović niže pobjede u Slagalici

Objavljeno: 11. 3. 2017 u 13:24h

Radovan Parović (22) iz Nevesinja danima oduševljava svoje sugrađane, koji ga bodre i navijaju za njega dok se nadmeće u popularnom kvizu “Slagalica” Radio-televizije Srbije, nižući pobjedu za pobjedom.

Ovaj student prve godine master studija geoinformatike kaže da nije očekivao da će u “Slagalici” ostvariti zapažen rezultat, a o osam pobjeda nije ni sanjao.

“Prijavio sam se prvenstveno da vidim kakav je osjećaj takmičiti se pred kamerama” – rekao je Parović.

On je u ukupnom plasmanu osvojio sedmo mjesto među četrdesetak protivnika. U posebno lijepom sjećanju ostaće mu, kaže, kvalifikaciona emisija kada je ostvario najubjedljiviju pobjedu, prestigavši protivnika sa 134 boda razlike.

“U toj emisiji sam osvojio 179, a moj protivnik 45 bodova i ta emisija bi trebalo da bude emitovana u subotu” – rekao je Parović.

Dodao je da su do sada emitovane tri emisije od ukupno devet, u koliko je učestvovao.

“Zadovoljan sam rezultatima i svjestan sam da još nemam dovoljno znanja za finalnu pobjedu. Posebno mi je drago što nisam ispao na prvom koraku” – rekao je Parović.

Ističe da mu je najviše glavobolje zadavala igra “ko zna zna” zbog sveobuhvatnih pitanja, a najbolje se snalazio u “asocijacijama” i igri “moj broj”.

“Nisam se specijalno pripremao i čitao dodatnu literaturu ni za jednu igru. Male pripreme sam obavljao za prvu igru slova tako što sam gledao prethodne emisije i pokušavao ući u rutinu sastavljanja riječi” – kazao je Parović.

Prema njegovim riječima, za ostale igre se nemoguće pripremiti, već je ključ znanje. Dodaje da je tokom snimanja emisija najviše problema imao sa tremom.

“Bilo je mnogo iskusnijih i starijih takmičara koji su i ranije učestvovali u “Slagalici”, a trema ih je “tresla” isto kao i mene. Bilo je pitanja na koje sam znao odgovor, ali zbog treme se nisam prijavljivao da ne bih ispao smiješan” – priča ovaj Nevesinjac.

Dodaje da su mu takmičari govorili da su pred nastup pili i po dva “bensedina” kako bi se smirili.

“Ja nisam pio ni “bensedine”, ni rakijicu “- smješkajući se kaže Parović koji priželjkuje da za nekoliko godina, kada stekne dovoljno znanja, postane kvizolog.

Uspjeh na fakultetu

Radovan Parović je bio i jedan od najboljih studenata na studijima geodezije u Beogradu koje je završio sa prosjekom ocjena 8,6. Po završetku školovanja karijeru planira da gradi u Srbiji ili inostranstvu.

“Neću se vraćati u Nevesinje jer nema posla za moju struku. Geoinformatika se bavi avionskim i satelitskim snimanjem i teško da takav posao mogu pronaći u Hercegovini” – kaže Parović i dodaje da se odlučio za studij geodezije, jer je matematika od malih nogu njegova velika ljubav.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/hercegovac-radovan-parovic-nize-pobjede-u-slagalici/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot