Prijavite se na regionalno Imagine Cup 2017 takmičenje

Objavljeno: 10. 3. 2017 u 15:01h

Imagine Cup, najveće tehnološko takmičenje za studente u svijetu, nastavlja se i ove godine. U takmičenju mogu učestvovati svi studenti sa fakulteta u Bosni i Hercegovini, kao i učenici srednjih škola sa navršenih 16 i više godina, kroz formiranje timova veličine do 3 člana.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje takmičenje nema specifičnih kategorija, što znači da su dobrodošle sve inovativne ideje sa kojima se želite predstaviti. Za svako od prijavljenih softverskih rješenja neophodno je iskoristiti Microsoft Azure platformu, odnosno uz softversku rješenje ponuditi i poslovni model koji će pokazati kako se vaša ideja pretvara u biznis.

Kako se prijaviti?

Prvi korak je da posjetite zvaničnu Imagine Cup web stranicu te prijavite svoj tim, nakon čega je potrebno da pripremite informacije o vašem projektu, sam softver ili servis, odnosno video prezentaciju u trajanju do 10 minuta na kojoj učestvuju svi članovi tima, baš kao da tim prezentira svoj projekt pred žirijem.

Rok za prijavu tima, odnosno ubacivanje kompletiranog softvera, dokumentacije i pratećeg video materijala, je 15.4.2017. godine. Detaljne upute o načinu prijave projekta, uz pravila takmičenja, možete pronaći ovdje.

Put do finala

U ovom dijelu takmičenja učestvuju timovi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije. Microsoft će 1.5.2017. objaviti imena 5 najbolje ocijenjenih timova koji će se plasirati u regionalno finale u Zagrebu (nevezano iz koje zemlje dolaze, što znači da je moguće da iz jedne zemlje nastupi više timova u regionalnom finalu), koje se održava 12.5.2017. godine.

Vrijedi napomenuti da su u prethodnom periodu studenti iz Bosne i Hercegovine redovno postizali sjajne rezultate na Imagine Cup takmičenju, od studenta sa SPU iz Bijeljine koji su učestvovali tri puta u velikom finalu, do studenata sa mostarskog FIT-a koji su 2014. na velikom finalu u Seattleu osvojili Nagradu publike za svoju inovativnu aplikacije za učenje.

Pobjednik regionalnog takmičenja će dobiti priliku da svoje rješenje prezentira na svjetskom finalu u Seattleu tokom jula 2017. godine, gdje će se boriti za prvu nagradu od 100.000 USD! Više informacija o prošlogodišnjim pobjednicima velikog Imagine Cup finala možete pronaći ovdje.

Dodatne informacije:

https://compete.imagine.microsoft.com/en-us/country/details/ba   

https://www.facebook.com/312070148836983/posts/1351620214881966

https://blogs.msdn.microsoft.com/microsoftimagine/2016/08/03/and-your-new-imagine-cup-champion-is-team-enty-of-romania/

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prijavite-se-na-regionalno-imagine-cup-2017-takmicenje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot