Sud u Hagu odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije

Objavljeno: 9. 3. 2017 u 16:47h

Međunarodni sud pravde u Hagu odbio je zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, potvrdio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Čović je novinarima u Mostaru rekao da su o tome institucije BiH obaviještene pismom iz Haga.

Pismo koje su dobili članovi Predsjedništva BiH prenosima u cijelosti:

“Vezano za moje pismo od 24. februar 2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, po naputku Suda, informisati Vaše ekscelencije o sljedećem:

– Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

– Stoga, ne može se ništa poduzeti u pogledu dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. februar 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sud-u-hagu-odbio-zahtjev-za-reviziju-presude-po-tuzbi-bih-protiv-srbije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])