Sedam osoba uhapšeno zbog šverca cigareta

Objavljeno: 9. 3. 2017 u 15:27h

Sedam osoba uhapšeno je u akciji pripadnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka kodnog naziva “Kupac”, usmjerenoj protiv suzbijanja šverca duvana i cigareta.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda” u akciji, sprovedenoj od 07. do 09. marta, uhapšeni su D.P. (1969), S.P. (1953), M.K. (1965), M.D. (1962), D.D. (1965), V.D. (1963) i A.R. (1973), svi iz Banja Luke.

Prilikom pretresa na više lokacija oduzeta određena količina duvana, cigarete različitih vrsta i proizvođača, te drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom potupku.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

“Privremeno je oduzeto oko 17.000 kutija cigareta bez akciznih markica, sa akciznim markicama Republike Srbije i Crne Gore, kao i cigarete sa akciznim markicama BiH, čija je tržišna vrijednost oko 80.000 konvertibilnih maraka”, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Nakon završene krimanalističe obrade, po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, lica su otpuštena na slobodu, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sedam-osoba-uhapseno-zbog-sverca-cigareta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot