Opljačkano skladište oružja OS BiH

Objavljeno: 7. 3. 2017 u 15:20h

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su prilikom vršenja svojih redovnih zadaća fizičkog osiguranja materijalnih sredstava, naoružanja i streljiva u skladištima kasarne “Bilećki borci” u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata OS BiH od za sada nepoznatih počinitelja.

Odmah po saznanju za ovaj vanredni događaj na mjesto su upućeni pripadnici vojne policije OS BiH, radi osiguranja uslova za provođenje istrage.

Tom prilikom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u predmetnom objektu, gdje je utvrđen nedostatak određenih količina MTS-a:

  • 6 kom pištolj MAKAROV 9 mm,
  • 8 kom pištolj APi M84 7,65 mm,
  • 8 kom okvira malih za APi M84 7,65 mm,
  • 8 kom okvira velikih za APi M84 7,65 mm
  • 3 kom okvira za pištolj MAKAROV 9.

“Trenutno je u toku provođenje istražnih radnji po nalogu tužioca Tužilaštva BiH koju provode pripadnici vojne policije OS BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA i Policijske stanice Bileća MUP Republike Srpske”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Usporedno s tim, a u skladu sa Zakonum o obrani BiH, Zakonom o službi u OS BiH kao i važećim podzakonskim aktima, OS BiH su odmah putem linije vođenja i zapovijedanja pokrenule istražne radnje koje tretiraju komandnu odgovornost zaposlenih vojnih osoba u vršenju vojne službe u OS BiH.

“Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o rezultatima istih”, navode iz Ministarstva odbrane BiH.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/opljackano-skladiste-oruzja-os-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])