Bruka u Prijedoru: Stotrogodišnjoj baki isključili struju, a ništa ne duguje!

Objavljeno: 5. 3. 2017 u 15:39h

Stotrogodišnjoj baki Barbari Iveljić iz Gornje Ljubije kod Prijedora, koja je zahvaljujući svojoj vitalnosti postala tema medija u regionu, isključena je struja iako, prema tvrdnjama rodbine, ne duguje ništa lokalnoj elektrodistribuciji!

Njena unuka Vesna Iveljić tvrdi za srpskacafe da je baki, koja živi u stanu, struja isključena prije pet dana u jutarnjima časovima.

“S obzirom na njene godine, trebalo je bar da joj se, prije samog isključenja struje, pokuca na vrata ili da se obavijesti rodbina, iako mi živimo daleko od nje. Ili ako su pogriješili i ako je neko drugi bio predviđen za isključenje, da se bar ženi od 103 godine ponudi izvinjenje”-kaže Iveljićeva.

Ona navodi da bakin dug za struju apsolutno ne postoji, te da je o tome obavijestila elektrodistribuciju.

“Međutim, oni su naveli da navodno nisu upoznati s ovim slučajem i da nisu imali planiranih isključenja na području Ljubije. U međuvremenu, neko iz tog preduzeća je do sada trebalo da dođe u bakinu zgradu i sve provjeri, ali niko ništa po tom pitanju nije uradio”-ističe Iveljićeva i dodaje da joj se iz lokalne elektrodistribucije i dalje ne javljaju na pozive, uprkos pokušajima.

Vesna kaže da je baka vidno šokirana i uznemirena zbog isključenja, jer je to posljednje čemu se nadala.

Ona dodaje da je porodica zbog toga odlučila da bakin stan samoinicijativno i na svoju odgovornost priključi na elektromrežu, iako shvataju da su time počinili krivično djelo.

“Žena od 103 godine, koja ništa ne duguje, stvarno ne može da živi bez električne energije i bude u mraku i uz svijeću, kao što je bila prva 24 sata od isključenja”-navodi Iveljićeva.

Podsjećamo, naš portal je nedavno pisao da je ovu baku, koja živi skromno i prima minimalnu penziju, posjetila doktorica porodične medicine i utvrdila da je Barbara izuzetno zdrava za svoje godine.

Tada je zabilježeno i da je prijedorski „Merhamet“ Iveljićevoj uručio pomoć u hrani i higijenskim artiklima, a posjetili su je i visoki funkcioneri zakonodavne vlasti i nosioci političkih funkcija u Hrvatskoj.

Iveljićeva je rođena u Lici sredinom decembra 1914. godine, a u životu je izrodila četvoro djece i „ispratila“ trojicu muževa.

Ranije je rekla za srpskacafe da se tajna njene vitalnosti najvjerovatnije krije u tome što u nikada u životu nije pretjerivala, pila, pušila i bila izjelica.

Stariji stanovnici Ljubije pričaju da je u mladosti bila prava ljepotica za koju su se momci otimali.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bruka-u-prijedoru-stotrogodisnjoj-baki-iskljucili-struju-a-nista-ne-duguje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])