Detalji filmske pljačke u Drvaru: S mitraljezom u rukama upali u banku, pucali u sve što se miče i odnijeli 300.000 KM

Objavljeno: 4. 3. 2017 u 11:06h

Više policijskih agencija iz BiH traga za najmanje trojicom naoružanih i opasnih razbojnika koji su juče ujutru prilikom filmske pljačke banke u Drvaru ranili policajca i ukrali oko 300.000 maraka.

Portparol MUP Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak pojasnio je da su juče oko 7.30 časova dobili dojavu da je u toku pljačka banke „Intesa Sanpaolo“ u Drvaru.

“Dolaskom patrola na lice mjesta, razbojnici su krenuli da pucaju na policajce i tom prilikom jedan naš službenik je teško ranjen” – ističe Vrdoljak.

Nakon pucnjave, pljačkaši su se automobilom “audi A4” dali u bijeg, a policajci su krenuli u potragu za njima.

“Ubrzo poslije toga na Oštrelju, koji je petnaestak kilometara udaljen od Drvara, policajci su pronašli zapaljeni “audi A4” splitskih registarskih oznaka, koji su koristili razbojnici” – rekao je Vrdoljak.

Sumnja se da je razbojnike na Oštrelju čekao još jedan saučesnik sa drugim vozilom, ili su tu sakrili drugi auto sa kojim su dalje pobjegli.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da inspektori vjeruju da je ovde riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi, kojoj ovo sigurno nije prva pljačka.

“Najvjerovatnije da su ranije dolazili i osmatrali ovu banku, koja je ujedno i jedina u Drvaru. Juče su rano ujutru došli i sakrili se u blizini i čekali da radnici otvore sefove. Čim su se radnici smjestili oni su uletili unutra i preteći mitraljezom radnicu natjerali da legne na pod, a zatim pokupili novac” – rekao je naš izvor.

Prema njegovim informacijama u banci je u petak trebalo da bude veća količina novca, s obzirom da je početak mjeseca i da su počele isplate plata. On je dodao da to koliko su opasni govori i podatak da su bez ikakvog straha zapucali na policajce koji su u samoodbrani uzvratili vatrom.

Osim toga, nije ih uplašilo ni to što se policijska stanica nalazi na svega 150 metara od banke.

“S obzirom da u posljednjih desetak godina nije bilo slične pljačke u Drvaru, ali ni u susednim mjestima, inspektori sumnjaju da su lopovi možda došli iz Hrvatske. Odmah poslije pljačke obavještena je i Granična policija BiH da obrate pažnju na sumnjive osobe koje budu izlazile iz BiH” – pojasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima obavještene su i sve policijske stanice u blizini Drvara, a u potragu se uključio i helikopter Helkopterskog servisa RS.

“Tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS uključen je u potragu za razbojnicima” – rekla je Mirna Miljanović portparol MUP Republike Srpske.

Do zaključenja ovog broja “EuroBlica” nije bio završen uviđaj na mjestu pljačke i još je trajala intezivna potraga za razbojnicima.

“Na terenu se nalazi veliki policajaca koji češljaju sve tragove koji bi mogli da pomognu u pronalasku lopova. Biće pregledani i snimci sigurnosnih kamera, kako bi pokušali da identifikuju razbojnike” – kaže izvor iz istrage.

Načelnik Drvara Goran Broćeta izjavio je da je stanovništvo uznemireno poslije pljačke i da će ovog mjeseca biti sazvana posebna sednica lokalnog parlamenta. On ističe da bezbjednost u Drvaru nije zadovoljavajuća.

“Ovakve stvari pokazuju kakva je država u kojoj razbojnici haraju ulicama i otimaju sve što im se učini zanimljivim” – rekao je Broćeta.

Kaže da se pljačka desila u vrijeme dok su djeca išla u školu, a da se sve dešavao kao u kaubojskim filmovima.

Policajac u splitskoj bolnici

Prilikom razmjene vatre sa razbojnicama policajac iz Drvara zadobio je prostrelnu ranu u predjelu trbuha.

“Pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Drvaru, zatim je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu. Poslije toga je hitno prevezen u KBC Split gde je zadržan na liječenju. U bolnici nam nisu htjeli ništa reći o njegovom stanju, svi se nadamo da će biti dobro” – rekao je jedan od policajaca iz Drvara.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/detalji-filmske-pljacke-u-drvaru-s-mitraljezom-u-rukama-upali-u-banku-pucali-u-sve-sto-se-mice-i-odnijeli-300-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])