Crvena zvezda čeka Partizan u 153. vječitom derbiju

Objavljeno: 4. 3. 2017 u 09:22h

Po 153. put fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u subotu (18 časova) će odmjeriti snage u prvenstvenom vječitom derbiju. Aktuelni prvak pobjedom može da pobjegne na devet bodova, dok “crno-bijeli” sa tri boda mogu da vrate neizvjesnost u šampionsku trku.

Oba tima igraju u dobroj formi, što garantuje dobru fudbalsku predstavu, ali se pred ovaj susret, nažalost, više pričalo o promjeni glavnog arbitra, nego o stvarima u vezi s terenom.

Ipak, kako se meč približavao, tako je uspjela da pobijedi sportska strana, jer su u oba tabora svjesni šta može da im donese trijumf u vječitom derbiju. Miodrag Božović, trener Zvezde, peti put će voditi tim protiv ljutog rivala i nada se da će doći do treće pobjede.

“Iako mnogi pljuju naš fudbal, ovakav kakav je, ova utakmica je sigurno najveća koju imamo i nadam se da će sve proći dobro. Rezultat je teško prognozirati”, počeo je priču za medije popularni Grof.

Delegiranje Maja Vujovića umjesto Milorada Mažića bila je očekivana tema i na pres-konferenciji trenera prvaka Srbije, koji je ipak jedno vrijeme uspio da joj se odupre.

“Pričao bih samo o fudbalu, a oni koji izdaju saopštenja i stvaraju lošu atmosferu pred utakmicu, neka razmišljaju o tome šta bi moglo da se dogodi na terenu i oko njega”, izjavio je Božović i zatim dodao:

“Očekivao sam da će biti Mažić, jer je naš najbolji sudija i logično je valjda da on sudi… Vujović je sad pod velikim pritiskom, ali ako on pogreši, krivi će biti oni koji su ga odredili da sudi”.

Božović je pred meč imao samo riječi hvale za napadačku liniju protivnika s kojim će Zvezda 242. put u svim takmičenjima da ukrsti koplja.

“Partizan ima nekoliko izvanrednih pojedinaca. Uroš Đurđević je u izvanrednoj formi i on je najveća opasnost. Tu je i Leonardo. Ta dvojica mogu da naprave probleme. Isto tako Marko Janković ili Alen Stevanović ako budu igrali. Napadačka linija Partizana je sasvim solidna”, kazao je Božović, koji neće moći da računa na Mihaila Ristića i ima poruku za navijače:

“Ostali smo dužni u prošlom derbiju. Kao posljedica loše igre je primljen gol, a Partizan nije briljirao, ali je za nijansu bio bolji. Vjerujem u ovu ekipu, nadam se da će biti praznik za sve koji dođu na stadion, pa i za ove na terenu”.

Već pola godine i 19 mečeva Partizan ne zna za poraz i u međuvremenu je u prvom ovosezonskom derbiju slavio 1:0. Sada četa Marka Nikolića takođe želi trijumf kako bi prišli na tri boda šest kola uoči početka plej-ofa, u kojem će biti odigrano sedam mečeva. Ovo je ujedno i posljednja sezona u kojoj će se poloviti bodovi pred početak plej-ofa.

“Ovo je najljepša i najvažnija utakmica srpskog fudbala. Zbog pozicije na tabeli i razlike u poenima, ona je i takmičarski važna. Jeste važna, ali ne rješava bilo koje pitanje kad je riječ o konačnom plasmanu, iz razloga sistema takmičenja”, kazao je Nikolić, čiji tim će nakon ovog odigrati još jedan vječiti derbi u prvenstvu ove sezone.

Nikolić je zatim zaključio:

“Pritisak imaju i jedni i drugi. Jednak. Oni su iskusniji tim od nas, imaju stariju ekipu, veći broj stranaca koji stalno počinje mečeve, izvjesno je da će ih biti šestorica u prvih 11, tu su i dva-tri iskusna povratnika poput Lukovića i Anđelkovića. Znamo da je naš rival prvi na tabeli, igra na svom stadionu i ima razloga da kažemo da je blagi favorit”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/crvena-zvezda-ceka-partizan-u-153-vjecitom-derbiju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])