Laktaši: Blagajnica Doma zdravlja osumnjičena za prisvajanje 113.700 KM

Objavljeno: 2. 3. 2017 u 11:49h

Božana Đurić (57) iz Laktaša osumnjičena je da je kao blagajnica lokalnog Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović” protivpravno prisvojila oko 113.700 KM.

Njena sugrađanka Radinka Dragić (63) osumnjičena je da je, obavljajući poslove šefa računovodstva, propuštala nadzora radom blagajne i time kršila računovodstvene propise i načela.

Protiv njih dvije, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, pripadnici CJB Banjaluka su juče banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli izvještaje.

Protiv Đurićeve je podnesen izvještaj o počinjenoj pronevjeri i falsifikovanju ili uništavanju poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, a protiv Dragićeve za nesavjetsan rad u službi.

“B.Đ. se sumnjiči da je od marta 2000. do decembra 2011. godine, obavljajući poslove blagajnika u medicinskoj ustanovi u Laktašima, protivpravno prisvojila gotovinska sredstva od oko 113.700  KM”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

U saopštenju stoji da je, prilikom zaprimanja novca, osumnjičena izdavala priznanice koje nije evidentirala u dnevnim blagajničkim izvještajima i drugoj blagajničkoj dokumentaciji.

Terete je i da je prikrivala i uništavala primjerke računa koji su trebali da budu odloženi u blagajničkoj dokumentaciji i dostavljeni u računovodstvu u prilogu dnevnih blagajničkih izvještaja.

“R.D. se sumnjiči da je od marta 2000. do decembra 2011. godine, obavljajući poslove šefa računovodstva u toj zdravstvenoj ustanovi, propuštala nadzor nad radom blagajne i time kršila računovodstvene propise i načela, ne postupajući u skladu sa opisom posla šefa računovodstva. Tim propustima, omogućeno je kontinuirano otuđenje novca na blagajni u ukupnom iznosu od oko 113.700”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/laktasi-blagajnica-doma-zdravlja-osumnjicena-za-prisvajanje-113-700-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot