Iskočio iz stanice policije i slomio kičmu

Objavljeno: 2. 3. 2017 u 12:58h

Darko Z. (23) iz Trna polomio je dva kičmena pršljena nakon što je iskočio kroz prozor sa prvog sprata policijske stanice u Laktašima gdje je sa još jednom osobom čekao saslušanje zbog sumnje da su počinili više krađa.

Prema nepotvrđenim informacijama mladić je u jednom momentu skočio sa stolice u holu, otvorio prozor, uzviknuo “zovite Hitnu pomoć” i bacio se napolje.

“Usljed pada sa četiri metra visine zadobio je povrede po tijelu i prelom prvog i drugog kičmenog pršljena. Policija mu je pružila prvu pomoć do dolaska ekipe Hitne pomoći. Nakon toga on je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci gdje mu je ukazana pomoć”, kazao je izvor blizak istrazi.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka potvrdili su da su dva lica 27. februara pozvana u Policijsku stanicu Laktaši, radi ispitivanja za više krađa u toj opštini.

“Dok su policajci ispitivali jednog od njih, drugi je čekao u hodniku i iznenada iskočio kroz prozor”, kazali su u policiji.

Dodali su da bezbjednost osumnjičenog ni na koji način nije bila ugrožena i da prema njemu ili drugom licu nisu primjenjivane bilo kakve policijske mjere, već su se uredno odazvali po uručenom pozivu.

“Policija je nakon toga o ovom slučaju obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji je naredio da se obavi uviđaj na mjestu samopovređivanja i da se o tome dostavi izvještaj”, kazali su u banjalučkoj policiji i dodali da je o ovom slučaju upoznata i Jedinica za profesionalne standarde MUP-a.

Zanimljiv je i slučaj Emira Balte (32) iz Sarajeva koji se lani išetao iz zgrade Centra javne bezbjednosti Banjaluka dok je trebalo da bude saslušan zbog krađa.

Balto je izašao iz prostorije za osumnjičene i bez problema napustio zgradu. Policija tada nije htjela da komentariše pod kojim okolnostima se dogodio ovaj njihov propust ali su potvrdili da se o tome vodi istraga. Balto je pronađen nakon nekoliko časova i to u taksiju  nedaleko od Jajca.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS juče su rekli da je u ponedjeljak u večernjim časovima u ovu zdravstvenu ustanovu kolima Hitne pomoći iz Laktaša dovezen pacijent D. Z.

“On ima prelom prvog i drugog lumbalnog pršljena. Pacijent je zbrinut i nakon opservacija pušten je na kućno liječenje”, kazali su u banjalučkoj bolnici.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/iskocio-iz-stanice-policije-i-slomio-kicmu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])