Zaradila 70.000 KM, a nije progovorila ni riječ!

Objavljeno: 1. 3. 2017 u 17:16h

Poslanik HSP-a Ivana Lovrić svojevrsan je fenomen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona se od početka ovog mandata konstantno pojavljuje u monitoringu rada parlamenta Srpske kao poslanik koji nije učestvovao ni u jednoj raspravi, niti predložio bilo koji akt, dok sa druge strane prima mjesečnu platu od 2.550 maraka!

Centri civilnih inicijativa predstavili su u Banjakuci monitoring rada Narodne skupštine RS za 2016. godinu, a u kojem je izdvojeno 13 „ćutologa“ koji na skupštinskim zasjedanjima nisu diskutovali ni o jednoj od 122 mjere koje su se pojavile na dnevnom redu ove godine.

“Poslanici Siniša Ilić (RSRS), Nenad Kuzmić (SNSD), Ivana Lovrić (HSP), Milorad Jagodić (SNSD), Branko Butulija (SDS), Vojin Mitrović (SNSD), Milan Dakić (DNS) i Goran Jerinić (SNSD)u posmatranom periodu nisu imali diskusije na sjednicama,” navode u CCI, a ističu i da među onima koji se nikako nisu javili za riječ , ima još nekoliko poslanika koji su mandat preuzeli tek krajem godine, kada su njihove dotadašnje kolege preuzeli načelničke mandate nakon lokalnih izbora.

“Imali su svega 23 dana da se aktivno uključe u skupštinske rasprave u 2016. godini, što nije dovoljan period da se u potpunosti adaptiraju na skupštinske procese,” kazao je Željko Ninković iz CCI.

Međutim, Lovrićeva je u skupštinskim klupama od konstituisanja ovog saziva NSRS u novembru 2014. godine, što znači da je kao profesionalni poslanik do sada primila ukupno 27 mjesečnih plata koje u njenom slučaju iznose 2.550 KM plus minuli rad, ili ukupno blizu 70.000 KM.

“Karakteristično je da se poslanik Ivana Lovrić prilično redovno pojavljuje na sjednicama, ali ne učestvuje u raspravama. Bilo bi dobro čuti čije interese ona konretno zastupa u skupštinskim klupama. Međutim, bilo bi dobro da se više ističu pozitivni primjeri, jer ima poslanika koji su, sa druge strane, učestvovali u skoro svakoj diskusiji, tepredlagali zakone i druge akte,” istakao je Ninković.

On je kao primjer izdvojio Milanka Mihajilica (RSRS) koji je raspravljao o 55 tačaka, Zdravko Krsmanović (NDP ) o 46, Adam Šukalo (NS ) 43, Dragan Čavić (NDP) 42, Nedeljko Glamočak (SDS) 30 i Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) 27.

Kuriozitet je da ni mi nismo uspjeli stupiti u kontakt sa Lovrićevom , a kako bismo je upitali o razlozima nejavljanja u skupštini, jer se i pored upornih poziva nije javljala na telefon.

Bez rasprave o zdravstvu, a 20 ljekara u NSRS

U CCI-u posebno zamjeraju NSRS što ni u 2016. godini nije održana nijedna tematska sjednica, na kojoj bi se razmatrala pitanja od ključne važnosti za građane RS.

“Indikativno je, recimo, da se u ovom sazivu NSRS nalazi čak 20 ljekara ali da nikada nisu predložili tematsku sjednicu na kojoj bi se razgovaralo o izuzetno teškom stanju u zdravstvu i pokušala iznaći određena rješenja u ovoj oblasti,” navode oni u svojoj analizi.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je objasnio da su poznate procedure kada i ko može sazvati tematsku sjednicu.

“Sigurno je da nijedna tema koja je nametnuta skupštini, nije ostala neodrađena. Skupština je spremna za takvu vrstu sjednica, a da li će ih biti, to je u ovom trenutku teško pretpostaviti,” istakao je Čubrilović

Zarada poslanika 2016. godine:

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zaradila-70-000-km-a-nije-progovorila-ni-rijec/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot