Veri dobro: Trener Denvera zbog Jokića progovorio na srpskom (Video)

Objavljeno: 1. 3. 2017 u 15:23h

Nikola Jokić ponovo je sportska priča dana zahvaljujući novom tripl-dablu, trećem od kada je stigao u NBA ligu.

Nikola je po treći put u posljednjih mjesec dana bio dvocifren u tri statističke kolone, poslije 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija protiv Milvoki Baksa četvrtog februara, odnosno učinka od 17 poena, 21 uhvaćene lopte i 12 proigravanja protiv Golden Stejt Voriorsa deset dana kasnije.

Srpski reprezentativac predvodio je Denver Nagetse do trijumfa nad Bulsima u Čikagu sa 19 poena (3/7 za dva, 3/3 za tri), 16 skokova, deset asistencija i blokadom, za 32 minuta na parketu.

Poseban štimung u najvećem gradu države Ilinoj dala je srpska dijaspora, svakako najbrojnija u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je ‘Junajted centar’ bio preplavljen velikim brojem srpskih zastava.

https://youtu.be/pl9oXuDLkzA

“Sjajno je kada igraš u hali gdje se vide srpske zastave. To je za mene nevjerovatan osjećaj. Čikago je grad u kome živi najviše Srba poslije Beograda”, istakao je Jokić, koji je poslije meča proveo gotovo pola časa slikajući se i davajući autograme zemljacima.

Poslije pauze zbog Ol-stara i nešto slabijih izdanja, u odnosu na ono na šta nas je navikao, Joka je ponovo djelovao savršeno na terenu.

Dvadesetdvogodišnji Somborac postao je prvi igrač tima iz Kolorada – još od legendarnog Dikembea Mutomba – sa tri tripl-dabla u jednoj sezoni.

“Igrao sam na isti način, ali sam se malo bolje osjećao, što se vidjelo u šutu. Takve stvari se dešavaju, zaboraviću ovaj meč, kao što sam i prethodne. Ništa se nije promijenilo, trudim se da pomognem timu da pobijedi i to je najbitnije”, dodao je reprezentativac Srbije.

Veliki broj Srba u domu Bulsa nije promakao ni treneru tima iz Kolorada Majku Melounu, koji je imao posebnu poruku za sve u Srbiji.

“Ono što bih želio da poručim svim našim navijačima u Srbiji jeste hvala, prije svega što su nam dozvolili da imamo Nikolu Jokića. On je sjajan igrač, sjajan reprezenter Srbije i srećan sam što imam priliku da ga treniram. Dobro, ‘veri’ dobro”, zaključio je Meloun na srpskom (oko 3:15 u klipu).

https://youtu.be/T9DtM_KiFuM

‘Grumenje’ je ovim trijumfom nastavilo borbu za plej-of, zadržavši osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji sa učinkom od 27 pobjeda i 33 poraza, odnosno sa dvije pobjede više od devetoplasiranih Sakramento Kingsa.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/veri-dobro-trener-denvera-zbog-jokica-progovorio-na-srpskom-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])