Radnici lakše do posla u inostranstvu

Objavljeno: 27. 2. 2017 u 13:21h

Magazin “EU posao” koji se ovih dana pojavio na kioscima širom Republike Srpske zainteresovanima može da pomogne u pronalaženju posla u zemljama Evropske unije.

Pored stotinak oglasa za radna mjesta, prvi ovakav mjesečni magazin u regionu sadrži sve potrebne informacije u vezi sa odlaskom na rad u zemlje EU, a cilj magazina je da pomogne ljudima koji su zbog nedostatka posla u svojim sredinama, spremni da zaposlenje potraže u inostranstvu.

Glavni i odgovorni urednik magazina Svetislav Stojanović naglašava da cilj ovog magazina nije da podstakne odliv radne snage, već da se prihvati realnost.

“Samo Njemačka će ove godine zaposliti oko 30.000 radnika u deficitarnim oblastima, a ta radna mjesta mogu popuniti građani iz  RS, FBiH, Srbije i Crne Gore gdje  se magazin i prodaje. Oni će ravnopravno učestvovati u trci za posao, jer za oglase koje objavljujemo uslov nije posjedovanje pasoša neke od zemalja članica EU”, rekao je Stojanović.

Dodaje da je ovaj magazin ostvario saradnju sa dvadesetak njemačkih agencija za zapošljavanje, tako da je lepeza radnih mjesta veoma šarolika, počevši od fizičkih i pomoćnih poslova, preko zanatlija, medicinskih sestara, vozača, do IT sektora i poslova za koji je potrebna visoka stručna sprema.

Pored ponude poslova čitaoci će moći pronaći informacije o dokumentima, podnošenju prijava, radnim ugovorima i drugo.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/radnici-lakse-do-posla-u-inostranstvu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])