Objavljena vremenska prognoza za mart

Objavljeno: 27. 2. 2017 u 20:53h

Stabilno i suho vrijeme preovladavaće na prostoru Bosne i Hercegovine zadnjeg dana februara. Više sunčanih intervala očekuje se u centralnim i sjevernim područjima naše zemlje, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako piše u dugoročnoj prognozi, prvi dan marta proteći će u nestabilnom vremenu s kišom u nižim i snijegom u višim predjelima. Prestanak padavina očekuje se prvo u zapadnim a do kraja dana i u ostalim krajevima. Od četvrtka pa do kraja sedmice stabilno bez padavina. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost a tokom dana umjereno oblačno i sunčano.

Jutarnje temperature zraka do srijede kretaće se od 3 oC do 9 oC a u Hercegovini između 8 oC i 12 oC. Maksimalne dnevne temperature u ovom periodu kretaće se do 14 oC u Bosni i 18 oC u Hercegovini. Od četvrtka 2. marta doći će do pada temperature zraka, tako da u Bosni može biti i slabog mraza. Jutarnje temperature kretat će se između -3 oC i 3 oC u Bosni a na jugu zemlje do 6 oC stepeni. Najveće dnevne temperature dosezaće do 17 oC.

Od ponedjeljka 06. marta novo naoblačenje s padavinama zahvatiće našu zemlju. Prestanak padavina očekuje se u Hercegovini u srijedu, a u centralnim i istočnim krajevima u petak 10. marta. Drugi vikend u martu prema sinoptičkim kartama proteći će u stablnom vremenu s temperaturama između 0 i 12 oC, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: N1

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/objavljena-vremenska-prognoza-za-mart/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot