Gori od Afrike: BiH najsiromašnija

Objavljeno: 27. 2. 2017 u 10:19h

Portal “HowAfrica” objavio je popis deset najsiromašnijih zemalja Evrope, odnosno država koje su gore i od afričkog prosjeka, a prva na toj listi je BiH.

Lista je sastavljena na osnovu bruto domaćeg proizvoda (BDP), a vrijednosti su izražene u američkim dolarima (BiH  8.590 dolara).

Na spisku je i Srbija, koja je zauzela četvrto neslavno mjesto, a autori ističu kako je u Hrvatskoj zastrašujuć konstantni porast onih koji žive ispod praga siromaštva, te su tu državu smjestili na osmu poziciju.

Na drugom mjestu, odmah iza BiH, našla se Albanija, koju, kako je navedeno, u privlačenju stranih investicija najviše koči zastarjela i neučinkovita infrastruktura. Makedonija je  treća, a Crna Gora peta na ovoj listi.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gori-od-afrike-bih-najsiromasnija/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot