Vrijeme u BiH: Na Bjelašnici 67 centimetara novog snijega

Objavljeno: 25. 2. 2017 u 09:27h

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Visina snijega u 7 sati u centimetrima iznosi: Bjelašnica 67, Mrkonjić Grad 32, Han Pijesak 22, Sokolac 18, Sarajevo 14, Tuzla 9, Srebrenica 8, Kupres 5, Foča, Livno i Rudo 4, Doboj, Gacko i Zvornik 3.

Temperature zraka u 7 sati:

Bjelašnica -9 stepeni,
Kupres -3,
Sokolac -1,
Sarajevo i Tuzla 0,
Banjaluka, Bihać, Bugojno, Doboj, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 1,
Gradačac i Zenica 2,
Bijeljina 3,
Mostar 6,
Neum 7,
Trebinje 8 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prestanak padavina, prije podne, prvo u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Sredinom dana se očekuje prestanak padavina u zapadnim i centralnim područjima. Na istoku Bosne od sredine dana prema poslije podnevnim satima može padati slaba susnježica ili snijeg.

U Hercegovini veći dio dana oblačno sa kišom, na planinama i sa snijegom. Poslije podne u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak, koji će poslije podne i oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vrijeme-u-bih-na-bjelasnici-67-centimetara-novog-snijega/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])