Detalji trostrukog ubistva kod Sanskog Mosta: Koban epilog pijanke

Objavljeno: 24. 2. 2017 u 19:40h

Trostruko ubistvo u petak zavilo je u crno Vrhpolje, kod Sanskog Mosta, a kako se nezvanično saznaje, Muhamed Kadirić ubio je iz automatske puške Safeta Kadirića, poznatijeg kao Papo, Emira Bajrića i Elkaza Razića.

Snežana Galić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, potvrdila je, navodeći inicijale, da je M.K. uhapšen brzo nakon zločina, te da je nad njim u toku kriminalistička obrada.

Policija je o ubistvu obaviještena u 14.30, a kako saznajemo, Muhamed je sam povikao komšijama da zovu policiju i da je ubio pomenutu trojicu.

O motivima niko od komšija ništa nije znao, ali kažu da se sve desilo kad su više popili alkohola.

Ubijeni i osumnjičeni za ubistvo su, kako kažu mještani, taj dio dana proveli zajedno radeći poljoprivredne poslove, a zatim su otišli sa njive.

“Oni su u pomoćnom objektu Kadirićeve kuće nastavili piti i družiti se. Izgleda da su se pijani posvađali, ali zaista ne znam zbog čega. Desio se strašan zločin, svi smo uplašeni i u šoku”, kazao je jedan od mještana Vrhpolja.

Osumnjičeni bolovao od PTSP-a

Mještani nezvanično pričaju da je Muhamed Kadirić bio u ratu i da je bolovao od PTSP-a, a komšije koje su imale više kontakta s njim navode da je u posljednje vrijeme često utjehu tražio u alkoholu.

Ispred kuće osumnjičenog za ubistvo, gdje se zločin i desio, u petak popodne okupio se veliki broj komšija, prijatelja, porodice te Kadirićevih saboraca.

Na poprište zločina ubrzo je stigla i Suada Muhić, kantonalni tužilac, koja je uz prisustvo policije krenula u obavljanje uviđaja.

Nakon uviđajnih radnji trebalo bi da bude poznato više detalja o ovom zločinu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/detalji-trostrukog-ubistva-kod-sanskog-mosta-koban-epilog-pijanke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot