Vrijeme danas – toplo i vjetrovito

Objavljeno: 23. 2. 2017 u 11:18h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplo i vjetrovito vrijeme sa olujnim udarima u Krajini.

Tokom dana biće i sunčanih perioda, posebno na sjeveru i istoku, dok će na jugu i jugozapadu biti oblačnije sa slabom prolaznom kišom ponegdje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U prvom dijelu dana duvaće umjeren jugozapadni, a popodne pojačan vjetar, a u Krajini će povremeno biti olujnih udara.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 18, dok će u višim predjelima na istoku biti svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini i zapadnim područjima preovladava pretežno oblačno, dok je u većem dijelu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Najhladnije jutros je bilo na Bjelašnici gdje su u 7.00 časova izmjerena minus četiri stepena.

Na Sokocu, Višegradu i Rudom izmjerena su minus dva stepena, u Doboju, na Han Pijesku, u Gacku, Jajcu i Kupresu minus jedan, u Foči, Tuzli i Bileći nula, u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Zenici i Sanskom Mostu jedan, u Čajniču, Drvaru i Livnu dva, u Bijeljini, Kalinoviku i na Ivan-sedlu tri, u Trebinju, Širokom Brijegu i Zvorniku četiri, u Kneževu, Sarajevu, Srpcu i Srebrenici pet, a u Gradišci, Driniću, Bugojnu i Stocu šest.

U Banjaluci, Mostaru i na Manjači jutros u 7.00 časova izmjereno je sedam stepeni, u Gradačcu osam, u Neumu, Ribniku i Krupi na Vrbasu devet, Krupi na Uni 10 i u Kotoro Varošu i Bihaću 11 stepeni Celzijusovih.

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Han Pijesku iznosi 11 centimetara, na Sokocu šest i u Kalinoviku jedan centimetar.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vrijeme-danas-toplo-i-vjetrovito/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot