Sutra obilne padavine: Narandžasto upozorenje za BiH

Objavljeno: 23. 2. 2017 u 12:34h

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati obilnije padavine u cijeloj zemlji. Jake padavine očekuju se od poslijepodnevnih sati i u noći na subotu.

Krajem dana će doći do pada temperature vazduha i kiša će u noći na subotu preći u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu. U većem dijelu Bosne se očekuje između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 30 do 70 litara po metru kvadratnom.

Vjetar umjerene jačine s jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha između 11 i 17 stepeni.

FHMZ je izdao narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina u cijeloj zemlji za period od 24. februara od 15 sati do 25. februara do šest sati.

Očekivana količina padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne je od 30 do 70 litara po metru kvadratnom. U većem dijelu Bosne se očekuje od 20 do 50 litara po metru kvadratnom. U noći s petka 24. na subotu 25. februara, padom temperature zraka kiša će prelaziti u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu.

Izvor: radiosarajevo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sutra-obilne-padavine-narandzasto-upozorenje-za-bih/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot