Ko hoće da glumi “četnika”? Plaća se duplo!

Objavljeno: 22. 2. 2017 u 15:40h

Zanimljiva glasina iz Hrvatske gdje je u toku snimanje filma o hrvatskom generalu Anti Gotovini – niko ne želi da glumi “četnike”, pa produkcija daje više novca da bi nekoga angažovala.

U Hrvatskoj je u toku snimanje filma “General” o hrvatskom generalu i nekadašnjem haškom optuženiku Anti Gotovini (u međuvremenu je postao savjetnik u Ministarstvu odbrane Hrvatske), koga glumi jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca – Goran Višnjić.

Ali, informacija koja mnogo više privlači pažnju, a koja se pojavila na društvenim mrežama glasi: “Ljudi se prijavili za statiranje u filmu ‘General’, al niko ne želi glumiti četnike pa produkcija za četnike plaća više”.

Ovu informaciju objavio je neki Hrvat na svom Twitter profilu, a jasno je da oni tamo sve pripadnike srpskih, odnosno jugoslovenskih snaga u vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji, zovu četnicima.

Portal Index.hr pokušao je da provjeri istinitost ove informacije kod pomoćnika reditelja Kristijana Milića, koji je rekao ovo:

“Stvarno ne znam ništa o tome”.

Inače, film i serija posvećena životu i ratnim danima Gotovine snima se u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Reditelj i producent filma je Antun Vrdoljak, a Gotivinu glumi Goran Višnjić, koji već ima zavidnu holivudsku karijeru.

Višnjić je hrvatskim medijima izjavio da ima tremu.

“Imam strašnu tremu, najveću u životu. General Gotovina za mene je heroj”, kaže on, koga znate iz serije “Er”.

Vrdoljak, nekadašnji predsjednik Hrvatskog olimpijskog komiteta (HOK) i jedan od najvažnijih figura u istoriji hrvatske televizije, ovako je najavio film:

“Ovdje snimamo jedno od remek-djela o Domovinskom ratu (tako Hrvati zovu rat koji je vođen u bivšoj Juigoslaviji, prim. aut.). Ante Gotovina je došao na zamisao da Knin mora da bude oslobođen, ali general Bobetko ga je upozorio da bi pokret odozdo prema Kninu, kako su išli partizani tokom Dugog svjetskog rata, donijelo strahovito mnogo mrtvih. I onda je Gotovina došao na nemoguću zamisao da se prema Kninu krene preko Dinare. Gradnjom puta do samoga vrha Dinare počeo je navedeni poduhvat”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ko-hoce-da-glumi-cetnika-placa-se-duplo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot