Novi metodi za zaštitu radnika bez posla

Objavljeno: 21. 2. 2017 u 14:48h

Regionalnim projektom “Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na zapadnom Balkanu” u RS i BiH, između ostalog, trebalo bi da budu utvrđene vidljive i nevidljive prepreke u planiranju i organizaciji pružanja usluga osobama isključenim sa tržišta rada, te da se procijeni efikasnost programa usmjerenih prema ranjivim kategorijama.

Dio je to tema o kojima su razgovarali direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić, nacionalni projektni koordinator Katarina Crnjanski-Vlačić  i koordinatorka Međunarodne organizacije rada u BiH Lejla Tanović.

“Službi za zapošljavanje će ovo pomoći da procijeni svoje interne procedure, obim posla i opterećenost savjetodavaca, te olakšati sistem upravljanja informacijama. Zaključci procjene će biti usmjereni ka utvrđivanju koraka koji su potrebni kako bi se službama olakšao rad sa osobama iz ranjivih kategorija u budućnosti”, saopštili su iz Zavoda za zapošljavanje RS.

Projektom je predviđeno i da bude izrađen vodič za participativnu procjenu, nakon čega će biti obučena grupa zaposlenih iz službe s ciljem samostalne primjene.

Projekat je pokrenula Međunarodna organizacija rada, a podržaće postojeće aktivnosti javnih službi za zapošljavanje i ostalih učesnika na tržištu rada kroz postizanje mjerljivih rezultata.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novi-metodi-za-zastitu-radnika-bez-posla/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])