Stara džanarika najavila proljeće u Trebinju

Objavljeno: 20. 2. 2017 u 14:04h

Džanarika u centru Trebinja i ove godine najavila je dolazak proljeća na jug Hercegovine.

Stablo koje prvo probehara, zbog januarskih debelih minusa, cvijet je izbacilo tek polovinom februara, kada su temperature vazduha dostizale i 17 stepeni Celzijusa.

Rana šljiva u Hercegovini poznatija kao džanarika ili džanja u dvorištu hotela „Leotar“ stara je više decenija, a Trebinjci koji stanuju u ovom dijelu grada smatraju je sigurnim znakom da je hladna zima prošla.

Džanariku nazivaju „dragocjenom samoniklom biljkom“, jer je otporna na štetočine i ne orezuje se, a predstavlja prvoklasno nezagađeno voće.

Karakteristično za ovu vrstu šljlive je što ne postoje dva stabla sa potpuno istim plodovima.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stara-dzanarika-najavila-proljece-u-trebinju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot