Raspisali tender za nabavku pasoških knjižica

Objavljeno: 20. 2. 2017 u 17:40h

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ danas je raspisala tender za nabavku pasoških knjižica.

Time je realizovan zaključak Savjeta ministara BiH sa sjednice održane 16. februara kojim je IDDEEA zadužena da u okviru svog zakonskog mandata i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama preduzme raspoložive hitne mjere da građani BiH nakon 21. marta ne bi bili uskraćeni za pravo na pasoš, saopšteno je iz IDDEEA.

“S obzirom na to da je riječ o postupku nabavke koji Zakon o javnim nabavkama propisuje u slučajevima kada se mogu dokazati razlozi krajnje hitnosti, vjerujemo da će se ovaj postupak okončati na vrijeme i da će se kontinuitet izdavanja pasoša nesmetano nastaviti i nakon 21. marta”, navodi se u saopštenju.

Iz IDDEEA je 3. februara saopšteno da nabavka pasoških knjižica za građane BiH, čije okončanje je bilo planirano najkasnije do 21. marta, neće biti završena i da je dovedeno u pitanje izdavanje pasoša nakon ovog datuma.

Savjet ministara BiH zadužio je 16. februara IDDEEA da preduzme hitne mjere radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH u skladu s Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je izrazio bojazan da bi građani nakon 21. marta mogli ostati bez pasoša, iznoseći tvrdnje da je prethodnih godina napravljen vrlo štetan ugovor sa firmom “Milbauer” i da se BiH sada ne može “iz toga izvući”.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/raspisali-tender-za-nabavku-pasoskih-knjizica/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot