Kako će svijet izgledati 2050. godine?

Objavljeno: 19. 2. 2017 u 11:19h

Do 2050. godine svijet će se vjerovatno drastično promijeniti, piše Business Insider, pozivajući se na istraživanje koje je provela kompanija PricewaterhouseCoopers (PwC).

U njihovom istraživanju navodi se da će se u sljedeće 33 godine svijet uveliko promijeniti, a silama će postati neke druge države.

Izvještaj nosi naziv “Dugoročni pogled: Kako će svjetska ekonomija izgledati 2050. godine”, a u njemu su rangirane 32 zemlje koje bi, prema ovom istraživanju, trebale dominirati svijetom.

Zemlje su poredane po “paritetu kupovne moći”, a koju makroekonomisti koriste kako bi odredili ekonomsku produktivnost i životni standard u različitim zemljama u nekom periodu.

Uz izuzetak SAD-a, mnoge su danas moćne zemlje pale na ovoj listi, a neke su se druge zemlje, poput Indije i Indonezije popele su se na vrh.

Indija je tako na drugom mjestu, ispod najmoćnije Kine, a slijede SAD i Indonezija. Brazil je na petom mjestu, Rusija šestom, a Meksiko na sedmom mjestu ove liste. Najbolja rangirana evropska država je Njemačka, koja se nalazi na devetom mjestu.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Kako će svijet izgledati 2050. godine?

  1. coque iphone 103

    There exists a web site inside improvement at the moment known as BEATPLAY that's going to certainly be a great tool intended for independent music artists to be able to showcase their own songs without cost. From the good idea to get exposure in addi…

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kako-ce-svijet-izgledati-2050-godine/||claudebot