Zbog snijega zastoji i prevrnuti automobili (Foto)

Objavljeno: 18. 2. 2017 u 15:46h

Jutros je našu regiju, posebno njene više predjele, zahvatilo novo snježno nevrijeme. Čitalac ABCportala koji se jutros zatekao na dionici ceste Tomislavgrad – Livno javlja o veoma teškom stanju na ovoj dionici.

Snijega na mjestima ima preko dvadesetak centimetara a grtalice još nisu prošle navedenom dionicom. Na cesti ima i zastoja ali i prevrnutih automobila koji su sletili s ceste.

Takođe, jutros je i područje Blidinja ponovno zabijelio, a snijeg još uvijek pada što je razveselilo mnoge ljubitelje ovog parka koji bi barem dio vikenda mogli provesti uživajući na snijegu u ovom planinskom kraju.

Zbog snijega koji pada u većem dijelu BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozrili su na ugaženi snijeg na kolovozu preko planinskih prevoja te izdvojili dionice: Rostovo (Novi Travnik-Bugojno), Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Lanište (Ključ-Bosanski Petrovac), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), kao i na dionici M-5 Gorjevac-Ripač .

Izvor: Abcportal

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zbog-snijega-zastoji-i-prevrnuti-automobili-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot