Uhapšena tri pljačkaša sportskih kladionica

Objavljeno: 17. 2. 2017 u 12:44h

Tri lica nastanjena na području Kantona Sarajevo uhapšena su zbog sumnje da su od početka godine počinila dva razbojništva i jedan pokušaj razbojništva u sportskim kladionicama na području Istočnog Sarajeva.

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su lica čiji su inicijali E.R, S.R. i A.M, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Oni se sumnjiče da su u januaru izvršili razbojništvo u sportskoj kladionici “Premijer”, kada su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnice ukrali izvjesnu količinu novca.

Tokom kriminalističke obrade. E.R. je priznao da je i u februaru zajedno sa S.R. počinio isto krivično djelo u sportskoj kladionici “Astra”, nakon čega su se sa iznajmljenim “golfom A6” udaljili u pravcu Kantona Sarajevo.

Istragom je utvrđeno da je E.R. 12. februara zajedno sa A.M. pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom sportske kladionice “Astra” na području opštine Istočna Ilidža.

Prema izjavi radnice kladionice i jednog građanina, koji je uočio i prepoznao sumnjiva lica, A.M. je obilazila i ulazila u sportske kladionice, dok je jedno muško lice čekalo ispred ulaznih vrata.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je u izvršenju krivičnih djela korišten “golf A6” za koji je provjerama utvrđeno da je u septembru prošle godine iznajmljen licu čiji su inicijali K.K.

U saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo ovo vozilo je privremeno oduzeto, a prilikom njegovog pretresa pronađena je garderoba za koju postoji sumnja da je E.R. koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

U toku je kriminalistička obrada nad S.R. i A.M. nakon čega će Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen izvještaj.

Prijetio ručnom bombom u kladionici

Muškarac čiji su inicijali B.I. uhapšen je zbog sumnje da je u sportskoj kladionici “Bet lajv” na Palama, uz prijetnju da će aktivirati ručnu bombu, tražio da mu radnica preda novac.

Razbojništvo se dogodilo sinoć oko 19.00 časova kada je u kladionicu ušao maskirani muškarac koji je u ruci držao bombu, prijeteći da će je aktivirati.

On je pobjegao nakon što je uzeo kovertu sa neutvrđenim iznosom novca, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će tužilaštvu biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenog.

Lice sa inicijalima M.Đ. prijavilo je Policijskoj stanici Rudo da ga je u prostorijama šumskog gazdinstva gdje je zaposlen nožem pokušalo napasti lice N.K.

Policajci su odmah izašli na lice mjesta gdje su od N.K. oduzeli nož na preklapanje.

Dežurni tužilac naložio je dokumentovanje krivičnog djela ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uhapsena-tri-pljackasa-sportskih-kladionica/||claudebot