Krvavi obračun u Živinicama: Nožem na smrt izbo radnika obezbjeđenja

Objavljeno: 16. 2. 2017 u 15:39h

Almin Alić iz Banovića (26), osumnjičen da je nožem na smrt izbo radnika obezbjeđenja kafića “Sunce” u Živinicama Halila Avdića (40).

Alić je napao Avdića u noći 14. februara tokom proslave Dana zaljubljenih. Nožem ga je ubo više puta u grudi. Nesrećni Avdić nakon ubadanja nožem davao je znake života i prevezen je u živinički Dom zdravlja gdje je preminuo.

Alić je počinio zločin kada ga je radnik obezbjeđenja  pokušao da udalji iz lokala jer je pijan pravio nered i maltretirao goste. Saznajemo da je tokom incidetna  osumnjičeni za ubistvo povrijedio i Avdićevog brata, a i sam je zadobio povrede tokom naguravanja i tuče. Zbog toga je i on prebačen u Dom zdravlja u Živinicama, gdje se nije smirio već se ponovo sukobio sa bratom svoje žrtve kada ga je uočio u bolnici.

Kada je stigla policija napadač je pokušao da pobjegne i sakrije se. Tokom hapšenja Alić je  udario jednog policajca i povrijedio ga. Ipak brzo je savladan, a potom ubrzo odvezen u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je  zadržan. Tu ga čuva policija dok mu se saniraju povrede koje je zadobio u sukobu.

Alić je polupao i automobil ubijenog Avdića koji se nalazio ispred kafića “Sunce”.

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona potvrdili su da je sukob započeo 14. februara tokom proslave Dana zaljubljenih u kafiću  “Sunce”.

“Osumnjičeni Alić se u jednom trenutku počeo agresivno ponašati prema drugim gostima. Situaciju su pokušali ublažiti radnici obezbjeđenja među kojima je bio i Avdić. On je vidjevši da se gost ne smiruje pokušao da ga udalji iz lokala. Međutim,  Alić je tada potegao nož i ubo Avdića u grudni koš, ali i posjekao njegovog brata”, rekli su u Tužilaštvu.

Prema njihovim riječima u ovom slučaju još uvijek se utvrđuju sve okolnosti incidenta koje su dovele do ubistva.

Istakli su da je pokrenuta opširna istraga tokom koje će biti saslušani svi koji imaju veze s ovim slučajem.

Saznajemo da su naređena i vještačenja i alkotestiranja osoba koje su bile uključene u incident da se utvrdi ko je bio pijan, a ko trijezan.

U Tužilaštvu TK su kazali da motivi ovog tragičnog sukoba nisu utvrđeni i da će više pojedinosti biti poznato nakon završetka istrage.

Istakli su da za sada Alića  osim za ubistvo terete  i za nanošenje teških povreda oštećenje tuđe stvari i napad na službenu osobu.

Porodica

Ubijeni Halil Avdić godinama je radio kao radnik obezbjeđenja u kafiću “Sunce” u Živinicama. Iza njega su ostali  supruga i dvoje maloljetne djece

“Za Halila imam samo riječi hvale kao komšiju i čovjeka. Ovo je strašno šta se dešava i kako ljudi stradaju. Zaista su došla neka čudna vremena”, rekao jedan od komšija Avdića koji nije želio da mu ime objavimo.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/krvavi-obracun-u-zivinicama-nozem-na-smrt-izbo-radnika-obezbjedenja/||claudebot