Uhapšen mladić sa pet kilograma droge

Objavljeno: 13. 2. 2017 u 13:49h

U akciji Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) i Federalna uprava policije (FUP) uz asistenciju pripadnika MUPTK-a, u automobilu koji je koristio dvadestdevetogodišnji E.Đ. iz Tuzle u nedjelju je u tuzlanskom prigradskom naselju Šički Brod pronađen veći broj paketa sa oko četiri kilograma i 750 grama opojne droge amfetamin i drugi predmeti za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Po naredbi Opštinskog suda Tuzla izvršen je pretres vozila u kojem je pronađena droga, te je nakon pretresa E.Đ. uhapšen.

Pripadnici FUP-a su obavili kriminalističku obradu, te će danas izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac će donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog i izdati  naredbe za potrebne istražne radnje i vještačenja.

Obavljeno je vještačenje pronađene materije i utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi amfetamin (speed).

U toku su različite istražne radnje kako bi se utvrdile sve druge okolnosti vezane za ovaj događaj.

Više informacija o ovom predmetu ćemo biti u mogućnosti objaviti nakon što osumnjičeni bude ispitan u Tužilaštvu, saopšteno je iz Tužilaštva TK-a.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uhapsen-mladic-sa-pet-kilograma-droge/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot