Mjesta za 100 kadeta u Graničnoj policiju BiH juri 2.032 kandidata

Objavljeno: 11. 2. 2017 u 10:08h

Na konkurs za prijem 100 kadeta koji je Granična policija BiH raspisala u decembru prošle godine pristigle su čak 2.032 prijava, odnosno u prosjeku je na jedno mjesto konkurisalo 20 kandidata.

U Graničnoj policiji kažu da broj prijava nije konačan, budući da su neki kandidati tokom otvorenog oglasa dopunjavali svoje prijave.

“Komisija trenutno pregleda prijave i dostavljenu dokumentaciju. Kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove oglasa, koji su uredno popunili prijavu i dostavili svu potrebnu dokumentaciju traženu oglasom, biće pozvani na testiranje” – rekli su u Graničnoj policiji.

Dodali su da će kandidati koji pristupe testiranju raditi testove opšteg znanja i fizičke sposobnosti, provjeru plivanja i biti podvrgnuti ljekarskom i psihološkom pregledu.

Kako su pojasnili u ovoj instituciji, primljeni kadeti će nakon testiranja pristupiti obuci u trajanju od 30 sedmica i nakon uspješno završene osnovne obuke, najkasnije u roku od 90 dana, biće primljeni na jednogodišnji probni rad i raspoređeni na radna mjesta u činu policajac u organizacione jedinice Granične policije u zavisnosti od potrebe i upražnjenih radnih mjesta.

Ekonomski analitičar Zoran Pavlović veliku zainteresovanost nezaposlenih za rad u Graničnoj policiji objašnjava potrebom za sigurnim i dobro plaćenim poslom.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mjesta-za-100-kadeta-u-granicnoj-policiju-bih-juri-2-032-kandidata/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot