Australija: Temperature do 48 stepeni, rekord za februar!

Objavljeno: 11. 2. 2017 u 09:56h

Australijske službe za vanredne situacije pripremaju se za “potencijalnu katastrofu” dok se vatrogasci bore sa oko 50 požara u državi Novi Južni Vels, usljed talasa vreline koji je zahvatio istočnu obalu zemlje.

Meteorolozi predviđaju da će u nekim područjima temperatura vazduha porasti na 48 stepeni Celzijusa, što je rekord za februar.

Ljudima je zabranjeno da pale vatre, a otkazani su i neki veliki sportski događaji.

“Ovo nije samo još jedan ljetnji dan. Gore ne može biti”, rekao je Šejn Ficisomns, lokalni šef vatrogasaca u Novom Južnom Velsu novinarima.

Hiljade ljudi izašle su na plaže u Sidneju da se rashlade uz upozorenja da se ne udavljavaju od obale i da se čuvaju sunca.

Visoke temperature predviđaju se i za australijsko unutrašnje pustinjsko područje u Kvinslendu.

U Novom Južnom Velsu juče je zabilježena temperatura od 47 stepeni Celzijusa što je dovelo do velikog pritiska na elektro mrežu, pa se očekuju masovna isključenja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/australija-temperature-do-48-stepeni-rekord-za-februar/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])