Napadači na Bogdana Rakića iz Teslića optuženi za mučenje, ostaju iza brave

Objavljeno: 10. 2. 2017 u 11:51h

Osnovni sud u Tesliću potvrdio je optužnicu protiv Teslićanina Armina Jašarevića (24), te Branka Jurića (23), koja ih tereti da su prije tri mjeseca pretukli, mučili i zlostavljali tada osamnaestogodišnjeg sugrađanina Bogdana Rakića.

Time je slučaj, koji je šokirao i ovu opštinu i cijelu BiH, dobio novi epilog, a kako saznajemo, pritom je donesena i odluka da optuženi ostanu iza brave, gdje su od 13. novembra prošle godine.

“Nakon potvrđivanja optužnice, pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva i može trajati najduže godinu, odnosno do izricanja prvostepene presude, uz sudsku kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca”, rekla je za “Nezavisne” Slobodanka Lukić, službenik za informisanje Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Prema njenim riječima, optužnica dvojicu mladića, kojim je navela inicijale, tereti za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, kao i za nanošenje teških povreda.

“Optužnica ih tereti da su, kao saučesnici, 1. novembra prošle godine, u večernjim satima u Tesliću, oštećenom R.B. primjenom sile nanijeli teške patnje, s ciljem zastrašivanja, te ga teško povrijedili”, pojasnila je Lukićeva.

Roberta Glancer, majka Bogdana Rakića, a koji je sin jedinac, izjavila je danas za “Nezavisne” da nije raspolagala informacijom da su dvojica osumnjičenih Teslićana optuženi.

“Evo, to sada od vas prvi put čujem. Šta da kažem? Sve što želim jeste da se cijeli proces okonča na pravedan način, a da napadači budu strogo kažnjeni, jer to i zaslužuju”, navela je Glancerova.

Zabrinutim tonom, ova samohrana majka kazala nam je da njen sin još trpi zdravstvene posljedice brutalnog napada.

“Ima problema s vidom i dalje. Svake sedmice idemo ljekarima u Banjaluku, ali ne znam šta bih vam rekla. Vidjećemo. Nadam se da će moj Bogdan biti dobro”, rekla je Roberta.

Podsjetimo, iz policije su ranije potvrdili da Jašarevića i Jurića terete da su rukama i nogama tukli Rakića po glavi i tijelu, sjekli mu kosu i bradu, nanijevši mu pri tom povrede opasne po život. Iživljavanje se, po podacima iz policije, dogodilo na Borju, nadomak Teslića.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/napadaci-na-bogdana-rakica-iz-teslica-optuzeni-za-mucenje-ostaju-iza-brave/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])