Herojski podvig vatrogasca iz Modriče: Spasio čovjeka iz bunara dubokog deset metara

Objavljeno: 10. 2. 2017 u 12:49h

Vatrogasac Željko Nikić (31) iz Modriče, koji je juče ujutro iz bunara dubokog deset metara spasio starijeg sugrađanina, postao je heroj u svojoj opštini.

Vijest o njegovom plemenitom činu i hrabrosti odjeknula je Republikom Srpskom i regionom, a telefoni, kako njegov, tako i onaj u Vatrogasnoj jedinici Modriča, usijali su se od poziva, jer su mnogi željeli da čestitaju na uspješno obavljenoj akciji spasavanja.

Nikić je spasio čovjeka starosti oko 65 godina, koji se orezujući voće popeo na bunar da dohvati još jedan ogranak, a potom je ploča, nagrižena zubom vremena, popustila i on je upao u bunar. Zahvaljujući komšijama koje su vidjele šta se desilo i odmah pozvale vatrogasce i Službu hitne pomoći, sve se dobro završilo.

“Nisam oklijevao ni sekund, odmah sam rekao starješini da idem u bunar. Nije bilo mjesta za strah, razmišljao sam samo o tome da moram spasiti čovjeka. Brinulo me samo to što ne znam u kakvom je stanju i hoću li stići na vrijeme”, ispričao je Nikić.

U šali dodaje da je odluka o tome da ide u bunar bila logična, jer je, kako kaže, od kolega u smjeni bio i najlakši i najmlađi.

“Spustili su me konopcima u bunar. Sva sreća pa čovjek nije imao težih povreda, ni lomova. Svezao sam ga konopcima, a potom su nas moje kolege izvukle na sigurno”, rekao je Nikić i dodao da je poziv vatrogasca izabrao kako bi mogao pomoći ljudima u nevolji.

Za osam mjeseci, koliko se bavi ovim poslom, kaže da je ova akcija bila jedna od najtežih, ali se ipak dobro završila.

Mještanin kojeg je spasio prevezen je u modrički Dom zdravlja, a potom na detaljne preglede u bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice u Modriči Dragan Stjepanić ističe da se Nikić, iako najmlađi član ove jedinice, već nekoliko puta istakao po svojoj hrabrosti i spremnosti da brzo reaguje u teškim situacijama.

“Ova akcija je protekla u najboljem redu, sve se odigralo brzo. Uspjeli smo izvući i čovjeka koji je zbog nesrećnog slučaja završio u bunaru i našeg Željka koji se nije dvoumio da istupi prvi”, rekao je Stjepanić i dodao da je ponosan na Nikića, za koga kaže da je bio junak ove akcije.

Prvi ide u požar

Modrički vatrogasci su juče imali pune ruke posla, a o tome najbolje svjedoči činjenica da su odmah nakon spasavanja čovjeka iz bunara imali dojavu o požaru. Vatrogasac Nikić je i tu pokazao svoju hrabrost i želju da pomogne.

“Morali smo gasiti požar na spratu kuće, a Željko je opet bio prvi u akciji”, rekao je Stjepanić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/herojski-podvig-vatrogasca-iz-modrice-spasio-covjeka-iz-bunara-dubokog-deset-metara/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])