Za plate nemaju, a uveli video-nadzor

Objavljeno: 8. 2. 2017 u 14:23h

Radnici kotorvaroškog komunalnog preduzeća “Bobas” ogorčeni su jer im plata kasni već treći mjesec i ne znaju kada će biti isplaćena, dok novo rukovodstvo planira nabavku dva automobila i uvodi video-nadzor, tvrde radnici.

Sva tri radnika s kojima smo razgovarali, a koji nisu željeli da im navodimo ime jer se boje da će imati probleme na poslu, potvrdili su priču da ne znaju kada će plata biti isplaćena, dok je nabavka vozila u toku, a video-nadzor već postavljen.

“Plata je počela kasniti od kada je novi direktor došao, ranije je bila  redovna. Bio sam neki dan kod njega, pitao kada će plata, pošto imam kredit, on mi je odgovorio da jednostavno ne zna”, kaže jedan od radnika.

On kaže da mu nije jasno da se u takvoj situaciji mogu nabavljati vozila, a nema za plate.

“Koliko sam upućen, oni će jedan automobil kompenzovati s ‘Dermalom’, radi se o kedi vozilu, a i za drugi automobil ne znam gdje i kako će nabaviti, ali to je valjda namijenjeno za direktora”, kažu radnici.

Radnici se posebno plaše, jer se priča da je, nakon što je prije dvadesetak dana devet radnika dobilo otkaze, u planu otpuštanje još šest.

Problem na koji mjesecima ukazuju mještani Zabrđa, Prisoja, Podosoja i Vrbanjaca jeste neredovno odvoženje smeća, pa se pored kontejnera u ovim mjestima stvaraju ogromne deponije, a psi lutalice raznose smeće na sve strane.

Slobodan Jurić, direktor Komunalnog preduzeća “Bobas”, potvrdio je da plate kasne i da ne zna kada će biti isplaćene, jer je, kako kaže, prethodno rukovodstvo ovu firmu dovelo na rub propasti.

“Ja se sada borim da isplatim tek decembarsku platu. Moram usaglasiti prihode i rashode i ne znam da li ćemo još radnika morati otpuštati. Pokušali smo da s rukovodstvom Fabrike obuće ‘Dermal’ dogovorimo da prime dio tih otpuštenih radnika pa ćemo vidjeti”, kaže Jurić.

On je istakao da nema priče o nabavci automobila.

“Dolazim na posao svojim automobilom i sam plaćam gorivo, a video-nadzor sam morao uvesti jer je ovdje bio vašar, ljudi su dolazili na posao kad su htjeli i bili su tu koliki su htjeli”, kaže Jurić.

Goran Kušljić, bivši direktor ovog preduzeća, kazao je da je tačno da je bilo kašnjenja uplate doprinosa, ali da se taj problem pojavio tri mjeseca pred kraj prošle godine.

“Do tada smo stalno redovno uplaćivali doprinose, ali tada nam je stigla na naplatu tužba u iznosu od 63.000 KM i imali smo blokadu računa. Znam da je situacija teška, i ranije je bilo teško, ali mislim da i opština treba da se uključi i pomogne jer sva druga preduzeća imaju veću podršku od ‘Bobasa'”, kazao je Kušljić, dodajući da je najbitnije da ne bude otpuštanja i da se za one radnike koji su već otpušteni nađe rješenje, jer se radi o ljudima koji su živjeli i prehranjivali porodicu od te plate.

Radenko Bubić, vlasnik fabrike “Dermal”, kazao je da je bila priča da kedi koji je on htio zamijeniti za novi uzme “Bobas”, ali da ne zna da li će biti nešto od toga.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-plate-nemaju-a-uveli-video-nadzor/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot