Snijeg izazvao probleme: Otežan saobraćaj, zaplavljene kuće

Objavljeno: 8. 2. 2017 u 10:10h

Snježne padavine širom Bosne i Hercegovine, a ponajviše u Krajini, doprinijele su težem funkcionisanju, to jest otežanom saobraćanju po kolovozima, ali i plavljenju seoskih puteva i domaćinstava.

U selu Mali Mirkovac, opština Kozarska Dubica, danas je bila prekinuta putna komunikacija, a na području ove opštine zaplavljene su i dvije kuće.

“Do plavljenja puta kod mosta u selu Mali Mirkovac došlo je zbog intenzivne kiše tokom noći i naglog porasta vode nakon topljenja snježnog pokrivača. Ekipe Civilne zaštite izašle su na teren. Riječ je o jednoj od žarišnih tačaka na ovom području i mi insistiramo na sprovođenju preventivnih mjera zaštite od poplava na toj lokaciji, kako bi taj problem bio riješen na adekvatan način”, rekao je Đuro Trubarac, šef Odsjeka civilne zaštite Kozarske Dubice.

Radenko Reljić, načelnik ove opštine, izjavio je da je u Mirkovcu završen znatan dio posla na izgradnji i sanaciji vodozaštitnih objekata, ali da problem predstavlja dio mosta koji nije bio obuhvaćen u prvoj fazi radova.

Najveći grad RS Banjaluka takođe je osvanuo u bijelom. Prema meteorološkim izvještajima, palo je desetak centimetara snijega, ali su svi putevi bili prohodni.

Iz Auto-moto saveza RS savjetovali su vozače na maksimalno opreznu vožnju, držanje odgovarajućeg rastojanja između vozila, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za sutra su u BiH najavljene mjestimične padavine sa snijegom u višim krajevima, s nižim jutarnjim temperaturama i postepenim razdvedravanjem i povećanjem temperature.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/snijeg-izazvao-probleme-otezan-saobracaj-zaplavljene-kuce/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot