U Hrvatskoj otvorena bolnica koja liječi zavisnike od interneta

Objavljeno: 6. 2. 2017 u 15:25h

U Hrvatskoj otvaraju novu dnevnu bolnicu koja će liječiti zavisnike od interneta, a to je, uglavnom, mlađa populacija.

U zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” uskoro otvaraju ustanovu koja će se baviti osobama koje “žive na internetu”.

Bolnica je namijenjena punoljetnim osobama za koje se utvrdi, nakon individualne obrade, da su zavisne od interneta ili da su na korak do toga.

Psihijatar Davor Bodor, koji stoji iza koncepta dnevnih bolnica za zavisnike od alkohola i kocke, i doktor Irena Rojnić Palavra, psihijatar koji će se baviti internet zavisnicima, upozoravaju da je najčešće riječ o mladima.

Mlade osobe na internetu pronalaze nešto zbog čega se osjećaju bolje nego u realnom životu.

Ponekad je to društvo, zabava, realizovanje fantazija ili bijeg od turobne stvarnosti.

Najčešće je riječ o zavisnosti od video-igrica, društvenih mreža i pornografije.

Ljekari upozoravaju da zavisnici bivaju sve duže i duže na internetu, traže sadržaje sve jačeg sadržajnog potencijala, gube kontrolu nad vremenom provedenim za kompjuterom, nervozni su kad nemaju pristup internetu ili nisu na njemu.

Stručnjaci procjenjuju da je u Hrvatskoj od interneta zavisno 11 odsto populacije ili 400 hiljada ljudi, navode portali.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-hrvatskoj-otvorena-bolnica-koja-lijeci-zavisnike-od-interneta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot