Otopljenje stvorilo probleme: Poplavljene kuće kod Dubice (Video)

Objavljeno: 4. 2. 2017 u 12:39h

Desetak kuća u selu Mali Mirkovac u Knešpolju (opština Kozarska Dubica) poplavljeno je ili ugroženo zbog nabujale rijeke Knežice.

Njen nivo naglo je juče popodne porastao usljed topljenja snijega. Mještani se žale da su im, pored ostalih problema uzrokovanih poplavom, presječeni putevi.

Oni kažu da su njihove nedaće počele nakon prošlogodišnje regulacije Knežice, jer novi kanal ne može primiti svu vodu koja dotiče sa okolnih brda.

“Prije uređenja riječnog korita, nismo imali ovolikih problema, nije nas Knežica plavila. Sada je stanje neodrživo i nešto se mora činiti da se zaštitimo od poplava. Svaka veća kiša ili topljenje snijega nas dovodi do očaja” – kazali su mještani Malog Mirkovca.

Perica Bundalo, poslanik iz Kozarske Dubice u NS RS smatra da su primedbe iz Mirkovca opravdane, što pokazuju snimci iz ovog mjesta i da je on više puta, u republičkom parlamentu i na druge načine zahtijevao rješenje problema.

“Sadašnje stanje je neodrživo. Očito da posao na regulisanju rječice Knežice nije kvalitetno urađen, prije svega isprojektovan a poslije više nije bilo popravke. Najbolje bi bilo da projektanti a sa njima i izvođači radova sada dođu u Mirkovac i vide kako sve to u praksi (ne)funkciniše” – kazao je Bundalo „EuroBlicu“.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/otopljenje-stvorilo-probleme-poplavljene-kuce-kod-dubice-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot