Nova racija na Vlašiću: U “Manu”-u uhapšena tri konzumenta i diler droge

Objavljeno: 4. 2. 2017 u 14:33h

Policija Srednjobosanskog kantona, u okviru akcije pojačanih mjera sigurnosti, koje se u posljednje vrijeme provode na području tog kantona, pretresla je u petak ugostiteljski objekat “Manu” u sklopu planinske kuće na Babnovcu na Vlašiću, gdje je pronašla određenu količinu droge i uhapsila četiri osobe.

Kako saznajemo, u pretresu soba, koje se nalaze na spratu ovog ugostiteljskog objekta, policajci su su pronašli spid i marihuanu.

Kako je za Faktor potvrdio portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan, pretresi su obavljeni na osnovu naloga Opštinskog suda u Travniku. Uhapšeni su A. L. (30), D. T. (30), J. Š. (27), te M. Č. (25).

Kriminalistička obrada osumnjičenih nastavljena je danas, a kako saznajemo, A. L. će se teretiti za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, dok će ostala trojica odgovarati za posjedovanje i uživanje opojnih droga.

Droga je na Vlašiću zaplijenja i polovinom prošlog mjeseca, kada su pripadnici MUP-a SBK izveli raciju u ugostiteljskom objektu “Pivnica Vlašić”, nakon prikupljenih saznanja da se održava techno party, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža.

Nakon upada, policija je kod čak 18 osoba su pronašla opojnu drogu i to heroin, spid, ekstazi i marihuanu, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nova-racija-na-vlasicu-u-manu-u-uhapsena-tri-konzumenta-i-diler-droge/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot