Na putnom pravcu Prozor-Rama – Gornji Vakuf: Tabla puna pravopisnih grešaka

Objavljeno: 3. 2. 2017 u 10:39h

Na postavljenom saobraćajnom znaku, na novom kružnom toku na putnom pravcu Prozor-Rama – Gornji Vakuf, na magistralnom putu M-16.2, pojavile su se greške i to pravopisne.

Naime, putnici su primijetili da je do greške došlo prilikom ispisivanja imena opštine Uskoplje ćirilicom. Ćirilično slovo lj napisano kao l i j. A kod Banjaluke, umjesto nj, stoji n i j.

“Ovo je sramota da se dešava i grešku treba ispraviti što prije”, kazao je jedan od vozača.

Iz opštine Prozor-Rama uputili su nas na javno preduzeće “Ceste Federacije Bosne i Hercegovine” kao izvođače radova, pa samim tim i odgovorne za postavljanje signalizacije na ovoj relaciji.

Kako saznajemo iz “Cesta Federacije BiH”, dosad niko nije podnio inicijativu za promjenu table, ali su naveli da su greške moguće, pogotovo štamparske.

“Imamo osam različitih izvođača radova, koji održavaju našu magistralnu cestu. Oni su obavezni da, preko odgovarajućih firmi koje izrađuju signalizaciju, naruče signalizaciju koju sami postavljaju. Da bi znak bio izmijenjen, potrebno je da neko podnese zahtjev, a mi ćemo na licu mjesta utvrditi o čemu se radi. Ali to ne može biti danas za sutra, nego treba prvo da se provjeri, da se napravi nalog, vidi veličina slova, odradi naljepnica, da se slova skinu i zamijene ako je moguće. Ako je nešto veće u pitanju, ide promjena cijele table”, poručuju iz “Cesta Federacije BiH”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/na-putnom-pravcu-prozor-rama-gornji-vakuf-tabla-puna-pravopisnih-gresaka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])